Premium
Foto: Herbert Wiggerman RundveeColumn

‘Alle ellende van stikstofcrisis in één keer nemen’

Reacties

 1. Vergaderboer niemand wil terug naar de tijd van Ot en Sien, maar eens kritisch kijken naar alternatieven is zo slecht nog niet. Dat er een vorm van kringlooplandbouw moet komen is wel duidelijk en daarbij is derogatie wenselijk. Maar wij moeten dan wel aan de voorwaarden voldoen en dat doen we nog steeds niet.
  Dus daarom boeren en overheid ga terug naar de onderhandelingstafel en zorg ervoor dat je er samen uitkomt en dat doe je niet door de hakken in het zand te zetten.

  1. Wat *** je nu overkringlooplandbouw dat bestaat niet en heeft nooit bestaan en kan ook nooit bestaan .deze reactie is automatisch gemodereerd

 2. Als ze het dan oneerlijk vinden dat wij meer mest mogen uitrijden met derogatie, dan ook de stikstofnormen over heel europa gelijk trekken

  1. Het overgrote deel van Europa moet het gewoon doen met 170kg en de helft van Nederland ook .
   Dus wat wil je gelijk trekken ?

 3. Kijk eens over de grens de rest vd wereld verdroogd verzilt of wil niets groeien wij leven in een vruchtbare delta vandaar onze hoge opbrengsten. Wees er zuinig op.

 4. Nederland is te duur voor landbouw en heeft daardoor altijd een te hoge kostprijs. Je ziet nooit een rijke zwitser of noor naar nederland komen om te boeren. Ook oliesjeiks of chinezen kopen geen grote stukken land. Niemand is zo gek om 80.000 euro per ha voor landbouwgrond te betalen behalve de nederlandse boer. Als de politiek ervoor zorgt dat je niet veel meer mag/kunt (produceren) met die grond dan zal de prijs ook dik zakken. Kan de overheid ook goedkoper landbouwgrond aanwerven. De ambtenaren op financieen zijn niet gek maar wel heel zuinig.

 5. Tja als het erop aan komt zal het mij een zorg zijn hoeveel miljard (mits vrijwillig) er gesaneerd gaat worden. Maar een streep door derogatie/kringloop is een dolksteek in de rug van een grondgebonden sector!!

 6. Vergaderboer de biologische melkveehouderij bedrijven die ik ken zijn flinke jongens en zeker geen Ot en Sien met enkele Kampeerplaatsen. Deze jongens hebben stallen voor >200 koeien en maken gebruik van de melkrobot om zo tijd over te houden voor het broodnodige extra werk verbonden aan biologisch werken. Voor biologische bedrijven geldt ook Stilstand is op termijn einde bedrijf.

Beheer
WP Admin