Foto: Peter Roek AlgemeenNieuws

Aldi Nord wil in Duitsland geen castratenvlees meer

Grootgrutter Aldi Nord stapt vanaf 2017 uit de afzet van varkensvlees van gecastreerde dieren. Met de maatregel wil het bedrijf bevorderen dat beren worden gemest.

Dat blijkt uit het zojuist door het bedrijf bekendgemaakte ‘nationale dierenwelzijns-inkoopbeleid’ voor Duitsland. Met de publicatie zegt Aldi zich in te zetten voor de verdere ontwikkeling van dierenwelzijnsstandaards. Zo verkoopt Aldi bijvoorbeeld nu al geen bontproducten, angorawol en konijnenvlees.

Nieuw beleid

Tot de nieuwe initiatieven in het beleid behoort behalve de uitfasering van vlees van gecastreerde varkens, dat ook geen producten meer zullen worden verkocht waarin eieren uit kooi- en koloniehuisvesting zijn verwerkt. “Als medegrondlegger van de Initiative Tierwohl definieert Aldi Nord in nauwe samenwerking met de landbouw, vleesbranche en andere vertegenwoordigers in de voedingshandel concrete maatregelen voor meer dierenwelzijn in de varkens- en pluimveehouderij. Omdat voor de waarborging daarvan ook de traceerbaareid van producten bijdraagt werden meer producten met de Aldi Transparantie Code (ATC) voorzien,” legt de discountketen uit in een persverklaring. Het ATC-platform werd volgens deze verklaring al in 2014 ingevoerd en biedt consumenten herkomstinformatie over een aantal daarvoor geselecteerde vlees- en vleeshoudende producten.

Aldi Nord heeft ook voor de andere landen waarin het actief is een dierenwelzijns-inkoopbeleid opgesteld, in dit geval een ‘internationaal dierenwelzijns-inkoopbeleid.’ Hierin zijn algemene doelstellingen geformuleerd, maar de concrete invulling kan per land verschillen.

Beheer
WP Admin