AkkerbouwAchtergrond

Akkerbouwer profiteert van vorst

Nieuw Scheemda – De nachtvorst heeft er voor gezorgd dat akkerbouwer Harm Engel Mellema zijn grond kan bewerken.

Akkerbouwer profiteert van vorst

Nieuw Scheemda – Akkerbouwer Harm Engel Mellema in het Groningse Nieuw Scheemda gaat met de rotorkopeg over het perceel waar straks de bieten worden gezaaid. ”Donderdagavond was de grond nog niet hard genoeg door de vorst. Daarom ben ik vrijdagmorgen vier uur opgestaan. Toen lukte het wel. Tegen half tien had de zon de grond te veel ontdooid. Zaterdagmorgen maak ik de klus af. Het gaat hier vannacht weer 7 graden vriezen. Het perceel was na het ploegen ook gekopegd, maar was nog niet vlak genoeg om er straks bieten in te zaaien.”
Foto Koos van der Spek

Kaarsen tegen de kou

Moskou – Een straatverkoopster verwarmt haar bloemen met kaarsen in een glazen vitrine in Moskou. Ze beschermt haar koopwaar zo tegen de ijzige Russische kou. De temperatuur in Moskou lag vrijdag op min twaalf.

Foto ANP

Bob Tomaat krijgt knuffel op Duitse voedingsbeurs

Berlijn – Televisiefiguur Bob Tomaat krijgt een warm ontvangst van enkele jonge fans. Bob Tomaat was met Larry Komkommer deze week aanwezig op de belevingsboerderij op de Duitse voedings- en landbouwbeurs Grüne Woche. Voor Duitse kinderen is Veggie Tales een hit. De serie heeft een christelijke inslag en leert kinderen vanuit een bijbelse grondslag om te gaan met angsten.
Veggie Tales is een Amerikaanse animatieserie en wordt nagesynchroniseerd op de Duitse televisie. Daar hebben de hoofdfiguren geen Nederlandse naam, maar heten ze Bob Tomate und Larry Gurke. De figuurtjes hebben dus niets te maken met promotie van Nederlandse groente en fruit.
Foto Grüne Woche

Beheer
WP Admin