Het Noord-Brabantse provinciehuis te Den Bosch. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Agrifirm: Noord-Brabant schaadt de veehouderijsector

De provincie Noord-Brabant schaadt de veehouderij, zei Agrifirm-directeur in het Brabantse provinciehuis tijdens inspreekuur.

Tijdens het inspreekuur in het provinciehuis van Noord-Brabant was er vandaag, vrijdag 23 juni, een opmerkelijk inspreker over de plannen van Gedeputeerde Staten om de veehouderij te verduurzamen. Agrifirm-directeur Ruud Tijssens had zich aangemeld voor de zogeheten Statendag. Hij vindt de huidige Brabantse plannen onverantwoord: “De maatschappelijke acceptatie van de sector gaat mij aan het hart. Maar er is nu een transitie gaande die schadelijk is voor de veehouderijsector. Deze plannen van Gedeputeerde Staten gaan tussen de € 300 tot € 800 miljoen extra investeringen vergen. Als we de extra kosten voor nieuwbouw daarbij nemen, zal het een veelvoud worden. Ik vraag me oprecht af of deze investeringcapaciteit aanwezig is in de sector. De effecten die GS hiermee veroorzaken zijn te omvangrijk.”

‘Grote groep veehouders straks in problemen’

Tijssens is bang dat een grote groep veehouders in de problemen zullen komen. “Goed flankerend beleid is absoluut noodzakelijk anders is dit plan echt onverantwoordelijk.”

Beheer
WP Admin