Foto: Ronald Hissink AlgemeenNieuws

Aandeelhouders ForFarmers akkoord met dividend

De aandeelhouders van ForFarmers hebben op de algemene aandeelhoudersvergadering ingestemd met een voorgesteld dividend van ruim 24 cent per gewoon aandeel.

Bij de presentatie van de jaarcijfers maakte het bestuur van het mengvoer- en akkerbouwbedrijf al bekend dit dividend voor te stellen.

Het dividend zal geheel in contanten en onder inhouding van 15% dividendbelasting worden uitgekeerd. Op 9 mei wordt het uitbetaald.

Bekijk het verloop van de aandelenkoers van ForFarmers via Boerderij Op Maat

De aandeelhouders verleenden ook onder meer de bestuurders van ForFarmers decharge (goedkeuring van het ontlasten van bestuurders van aansprakelijkheid voor het gevoerde beleid), gingen akkoord met een aandeleninkoopprogramma van het bedrijf en benoemden ex-Campina-directeur Cees de Jong als lid van de Raad van Commissarissen.

Ook is de Raad van Bestuur aangewezen als bevoegd orgaan om gewone aandelen uit te geven, met beperking tot 10% van de geplaatste gewone aandelen. Dit percentage kan worden verhoogd tot 20% ingeval van fusies, acquisities of strategische samenwerkingsverbanden.

Beheer
WP Admin