Varkenshouderij

Nieuws

Europese export varkensvlees trekt aan

Brussel – De Europese export van varkensvlees heeft zich in februari goed hersteld. Over de eerste twee maanden van dit jaar is de export van de EU-28 2 procent hoger uitgekomen. Over januari waren de exportcijfers juist 11 procent lager dan een jaar geleden.

In totaal exporteerde de EU een hoeveelheid van 447.373 ton vlees naar derde landen. Vooral naar China gaat meer vlees; 21 procent meer vlees over deze eerste twee maanden dan vorig jaar. Ook de export naar Zuid-Korea loopt goed. Er ging over deze eerste twee maanden 48.217 ton vlees naar toe; 71 procent meer dan een jaar geleden. Ook naar Australië gaat meer vlees. Het land ontving 12.843 ton vlees; 91 procent meer dan een jaar geleden.

De Oost-Europese landen Rusland en Wit-Rusland zijn vrijwel weggevallen als exportbestemming. De export naar Rusland is 92 procent lager dan een jaar geleden en kwam uit op 3.424 ton. De export naar Wit-Rusland kwam uit op 39(!) ton; 99 procent minder dan een jaar geleden. Ook de export naar Japan viel lager uit: 41.245 ton, 12 procent minder over de eerste twee maanden dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.