Rundveehouderij

Foto & video 11 reacties

Combcut pakt onkruid goed aan

De inzet van de Zweedse Combcut voor het maaien van onkruid in het grasland levert een resultaat van 80 tot 90 procent op. Dat zegt Louis Claessens van loonbedrijf Volkerink Heino na de eerste testen met de machine. De loonwerker verwacht dat de machine ook ingezet gaat worden in de akkerbouw.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • hondwafwaf

  maar hoe werkt het?

 • 91student

  Ben van mening dat je met biologisch grasland vooral problemen tegenkomt met penwortel onkruiden. Of je deze onkruiden met dit type machine uit kan putten?! Ik heb mijn twijfels...

  Jammer dat de machine zo slecht wordt toegelicht!

 • Mozes

  Volgens mij kunnen biologische boeren Ridderzuring het beste blijven bestrijden zoals ze dat nu ook al doen: 's avonds in de schemer pleksgewijs spuiten terwijl het gras al redelijk lang is. Doordat het gras al redelijk lang is zakt de Ridderzuring meteen weg tussen het gras en kan vanaf de straat niemand er wat van zien.

 • agro1

  veel promotie gezever, maar de werking niet uit kunnen leggen, wat DOET het ding. en hoezo in tarwe, laat eens zien en leg echt uit waarom. de ster is er niets bij. heb mede dank zij deze 'uitleg' gerede twijfels. ciolos boppe!!!!

 • tinus888

  Het werkt als een soort stofkam tegen breedbladigen
  Op dit filmpje zie je het iets beter:
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=8ygMV_xHRK0#t=85

 • Volkerink

  De machine maait stuggere en dikkere stengels weg tussen dunne soepele stengels weg. Er moet een verschil in stengeldikte zijn tussen het cultuurgewas en het onkruid. De dunne stengels buigen tussen de messen door, de dikkere kunnen dit niet en worden afgesneden. Op www.volkerinkheino staan enkele filmpjes waar de machine ook in andere gewassen dan gras wordt ingezet.

 • Volkerink

  Wortels worden niet geraakt door de machine. Het belangrijkste effect is voorkomen van zaadzetting. Het resultaat van afmaaien van plantendelen is uitputting van de plant. Zowel ondergronds als bovengronds geeft dit tot 70% reductie in droge (plant en wortel) massa. Samen met reductie in zaadhoeveelheid kan dit tot grote opbrengst verhogingen leiden. De bewerking zal herhaald uitgevoerd moeten worden om dit effect te berreiken.

 • alco1

  Bij beweiding heb ik op kaal land vele malen de ridderzuring gemaaid, daarbij kreeg ik de indruk dat de zaadvorming steeds dichter bij de grond ging zitten.

 • agro1

  dat heet natuurlijke selectie, ciolos boppe!!!

 • koster

  ridderzuring kun je jaren maaien en dan staat het er nog steeds

 • alco1

  Nee @Koster. Eenmaal er overheen en alles verdwijnt als sneeuw voor de zon. Moet je wel Mozes raad volgen van #3 en iedereen is weer tevreden.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.