Foto: ANP AlgemeenNieuws

44 agrobedrijven mee op handelsmissie naar China

Van 8 tot en met 13 april is er een handelsdelegatie vanuit Nederland in China. Onderdeel van de delegatie zijn ook 44 land- en tuinbouwbedrijven.

Onder anderen Mark Rutte, minister-president, en Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, reizen mee.

Wageningen University & Research, VanDrie Groep, Vion en Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) zijn voorbeelden van bedrijven die mee zijn op de handelsmissie. Volgens de COV is het belangrijk voor de hele keten dat er goede relaties worden gelegd in het land waar nog vele mogelijkheden zijn als afzetmarkt. Veel producten die in Europa geen markt vinden, zoals varkenspoten, vinden wel afzet in China. Ook de Floating Farm, bekend van de plannen voor een drijvend melkveebedrijf in Rotterdam, bezoekt het land. Het bedrijf is op zoek naar kansen en partners om een drijvende boerderij in China te realiseren.

De huidige veranderingen in de land- en tuinbouwsector in China maakt het land een interessante markt, aldus RVO.nl. In China is grote vraag naar meer hoogwaardige landbouwproducten, kennis en innovatieve technieken om duurzamer te kunnen produceren. Het programma voor de agrifood- en tuinbouwbedrijven richt zich op de steden Xi-an en Guangzhou, waar onder meer een agrarische universiteit en aardbeienkassen van Nederlandse makelij worden bezocht.

Naast 44 land- en tuinbouwbedrijven reizen ook afgevaardigden van de sectoren logistiek, gezondheidszorg en afvalmanagement/circulariteit mee.

Beheer
WP Admin