Trekkerfabrikant Lovol toont op een Chinese landbouwbeurs een nieuwe grote P3804-8HV-trekker met traploze transmissie. - Foto: PEdaily.cn MechanisatieNieuws

380 pk sterke Chinese Lovol-trekker met cvt

De Chinese machinefabrikant Weichai-Lovol debuteert met een nieuwe 380 pk sterke Lovol-trekker op een grote Chinese landbouwtentoonstelling in Wuhan.

Lovol toont op een Chinese landbouwbeurs in Wuhan zijn nieuwe grote trekker met traploze transmissie. De Lovol P3804-8HV is leverbaar met een motorvermogen tot maximaal 380 pk.

Onder de motorkap ligt een Weichai WP10H-zescilinder met 9,5 liter inhoud. Deze motor ligt al langer in de Weichai-vrachtwagens en haalt hier Euro 5- en Euro 6-emissienormen. Of de motor ook aan de Fase-V emissienorm voor landbouw voldoet, is niet bekend.

Er zijn sowieso weinig technische details bekend over deze trekker. Wel weten we dat er een cvt-transmissie onder de cabine ligt en dat de trekker traploos tot maximaal 40 km/u kan werken.

Lees verder onder de foto

De zescilinder Weichai-motor levert in deze Lovol-trekker maximaal 380 pk. De cvt-transmissie laat de trekker traploos rijden tussen 0 en 40 km/u. - Foto: nongji1958.com
De zescilinder Weichai-motor levert in deze Lovol-trekker maximaal 380 pk. De cvt-transmissie laat de trekker traploos rijden tussen 0 en 40 km/u. – Foto: nongji1958.com

Onbemand rijden

Op de Lovol P3804-8HV staat een geveerde cabine met een ‘intelligent bedieningsplatform’, zo omschrijft PEdaily.cn. Zo kan de trekker onbemand rijden via Beidou-gps, op afstand starten en uitschakelen en de motor, transmissie, hefinrichting en hydrauliekventielen zelf bedienen.

De kleurstelling van de trekker lijkt op die van de in Nederland meer bekende Arbos-trekkers. Lovol stapt dus van de blauwe kleurstelling af en neemt de kleurstelling van dochteronderneming Arbos over.

Beheer
WP Admin