Premium
Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Zuivel maakt toekomstplan melkveehouderij

Reacties

 1. boeren gratis weg treiteren is goed koper…..
  1 keer raden wat er echt gaat gebeuren, de sector is verdeel en kan geen vuist maken.
  bannen in de Nederlandse zuivel industrie, dat zijn er niet veel en banken hoeven ook niet op credit te rekenen vanuit de samenleving.

 2. Follow the money .
  Zal wel weer een plan zijn waar industrie lto en de banken wel bij varen .
  En de boeren worden afgevoerd in financiële slavernij

 3. De sector krimpt toch wel. Met maatregelen nog stuk harder. Ik hoop dat een groep rijke Chinezen hier landbouwgrond plus boerderijen opkoopt en alles verscheept naar China. Aangezien containers anders toch leeg terug komen. Kunnen ze mooi vol met voedsel terug. Laat ze hier maar lekker prullen met een voedselbos.

  1. Follow the money .
   Zal wel weer een plan zijn waar industrie lto en de banken wel bij varen .
   En de boeren worden afgevoerd in financiële slavernij

 4. Laat ze dan ook stikstof opname van alle gewassen ook eens meenemen. Die nemen meer op dan dat de agrarische sector uitstoot.
  Ook de invoer van grondstoffen wordt volledig aan onze sector toegekend terwijl een groot deel hiervan als doorvoer land ons land weer verlaat.
  Alles op de boeren afschuiven is te gek voor woorden.
  Agrarische sector heeft al enorm gereduceerd de laatste twintig jaar kijk ook eens een keer naar luchtvaart scheepvaart ,verkeer, industrie allemaal mega toegenomen!!

 5. @Vos of ze er nog naar kijken in Nederland is de vraag ik denk dat ze niet meer zo geïnteresseerd zijn in eten op het bord. Maar dit plan is van de LTO en de NZO is realistischer als voor een week geleden met de natuur organisaties.In dit plan zit toch wel muziek of heb ik het mis?

  1. Het plan van een week geleden heeft politiek veel meer gewicht omdat er ook milieu en natuurorganisaties bij betrokken zijn. Het is een plan van meerdere partijen met tegenovergesteld belang. Het plan wat nu gepresenteerd is, is een plan van één belangengroep.

  2. @Bennie er wordt voldaan aan de doelstelling van minimaliseren van de stikstof uitstoot. Het is ook nooit goed is het wel?

 6. Wat heeft het voor zin om met het zoveelste plan of visie aan te komen zetten . Denken ze nu echt dat daar nog serieus naar gekeken wordt.

Beheer
WP Admin