Foto: Zibo MechanisatieNieuws

Zibo ontwikkelt allround woelercombinatie

Zibo ontwikkelde een woelercombinatie om in één werkgang een diepe grondbewerking uit te voeren en het land zaai- of pootklaar achter te laten.

De combinatie is modulair opgebouwd. De verschillende werktuigen, een woeler, een cultivator en de pakkerrollenset, zijn dus ook los van elkaar te gebruiken.

De vastetandcultivator is de al langer bestaande Zibo Bruiser. De woeler is als compacte voorzetwoeler gebouwd. Je kunt hem ook gebruiken in combinatie met andere werktuigen. Denk aan een spitmachine of een rotorkopeg. De rollenset, die met een kogelkoppeling aan de cultivator hangt, is een combinatie van een dieppakkerrol en een getande rol. Dit laat een aangedrukt, maar ook afgewerkt zaaibed achter.

Voorlopig alleen 3 meter

De werkbreedte is 3 meter. De woeler heeft standaard 6 tanden, de cultivator is uitgerust met 13 tanden. Deze zijn naar keuze met 50, 200 of 280 millimeter beitels uit te rusten. De aandrukrol heeft een diameter van 620 millimeter en is voorzien van 12 (48 millimeter) buizen. De tandem-vorenpakker heeft schijven met een diameter van 700 millimeter, gevolgd door gekartelde schijven van 720 millimeter.

Zibo produceert momenteel de eerste exemplaren. Afhankelijk van de vraag wil de fabrikant ook andere werkbreedtes gaan leveren.

Beheer
WP Admin