Partner
Wanneer het tijd is om het boerenbedrijf te verkopen, is het goed te weten dat er bij ABN AMRO een team van specialisten klaarstaat om het proces te begeleiden. - Foto: ABN Amro AlgemeenPartner

Voorbij de horizon: hulp bij de verkoop van uw boerenbedrijf

Uw bedrijf is uw leven. U voelt zich vrij om te gaan en te staan waar u wilt. Dat is een groot goed. Het houdt u door weer en wind op de been. Ooit komt de dag dat u voor het laatst het erf afloopt. Ook dan wilt u dat gevoel van vrijheid behouden. En dus moeten de dingen goed geregeld zijn. Agrarisch bankiers Martin Janse en Frits Knegt helpen u bij de verkoop van uw boerenbedrijf. In alle rust, bij u aan de keukentafel.

Frits loopt al zo’n twintig jaar rond op de boerenerven in Noord-Holland. Zijn klanten zijn actief in de akkerbouw, veeteelt, tuinbouw en bloembollen. “Omdat privé en zakelijk in een boerenleven één zijn, sta ik heel dicht bij mijn klanten. Dat maakt mijn werk zo bijzonder.” Het zorgt voor mooie verhalen en interessante gesprekken. ”Boeren stoppen hun ziel en zaligheid in hun bedrijf. Ik probeer die bevlogenheid te vangen, zo voel ik goed aan hoe ik ze kan helpen.”

De verkoop van het bedrijf is een emotioneel moment. “Je levenswerk verkoop je niet zomaar”, verduidelijkt Martin. Als kind van een Zeeuwse boer met een gemengd bedrijf kent hij het boerenleven van haver tot gort. “Het achterlaten van je land, dieren, planten, stallen, kassen en producten, heeft heel veel impact.”

De rust bewaren

“Dat je op hetzelfde moment ook je nieuwe leven moet vormgeven, maakt het er niet makkelijker op”, gaat hij verder. “Elke boer heeft zijn eigen verhaal en kijkt op zijn manier de wereld in. Verleden, heden en toekomst: het moet allemaal een plek krijgen in de nieuwe levensfase.” Frits vindt het belangrijk boeren rond de verkoop van hun bedrijf optimaal te ontzorgen. “We bieden inzicht en overzicht en staan klaar met goede informatie. Sommige financiële vraagstukken vragen onmiddellijke actie, andere kunnen wachten. Die periode rond de verkoop en verhuizing is niet het moment voor grote beslissingen, het gezin moet zich dan eerst settelen. Wij zijn er om rust te creëren.”

Een eerlijk advies

De dienstverlening richt zich op de lange termijn. “We staan uitgebreid stil bij waar de boer nu staat, wat zijn wensen zijn en waar hij heen wil”, geeft Martin aan. “Met elkaar stippelen we de optimale route uit. Met zo’n vermogensplan is er een solide fundament, financiële oplossingen zijn hier een logisch gevolg van. Het stelt ons in staat alles steeds in samenhang te benaderen.” Zo’n plan is een samenspel tussen klant en bank. “Als we de persoonlijke ideeën, wensen en drijfveren van de boer goed weten te doorgronden, kunnen we echt naast hem gaan staan”, zegt Frits. “Zo kunnen we onze adviezen perfect laten aansluiten op zijn gedroomde toekomst.”

Boeren stoppen hun ziel en zaligheid in hun bedrijf. Ik probeer die bevlogenheid te vangen, zo voel ik goed aan hoe ik ze kan helpen

Toegang tot expertise

“Dat wij er voor ze zijn op zo’n belangrijk moment in hun leven, is voor boeren heel waardevol”, zegt Martin. “Het begint met vertrouwen. Je moet een persoonlijke klik hebben en dezelfde taal spreken. Ook het feit dat we heel makkelijk en direct te bereiken zijn, weten onze klanten te waarderen.” De bankiers zijn ter zake kundig. “Zowel financieel als agrarisch hebben we veel expertise in huis”, voegt Frits toe. “We vullen onze financiële kennis aan met speciale opleidingen die raken aan de vraagstukken van boeren. Dat geldt ook voor de financieel specialisten in ons team.”

Samen voor de beste oplossing

Martin wijst op het belang van een duurzame relatie. “Veel van onze adviezen bestrijken een lange periode, daarom is onze focus altijd op de toekomst gericht.” Waar nodig schakelen de bankiers met de accountant, fiscalist of makelaar van de klant. “Bij een boer die zijn bedrijf en vaak ook zijn woning verkoopt, gebeurt er in korte tijd heel veel”, schetst Frits. “Al die losse eindjes moeten dan wel in elkaar passen, we moeten elkaar niet in de wielen rijden. Door op zo’n moment met elkaar rond de boer te gaan staan, kunnen we het optimale resultaat behalen.”

In voor een gesprek aan de keukentafel?

Wilt u van gedachten wisselen over uw leven voorbij de horizon? Of bent u benieuwd waar u bij de verkoop van uw bedrijf rekening mee moet houden? Dan komen wij graag bij u langs. 

 

Gelijk een afspraak maken?

Neem dan contact op met Martin Janse, 06-51279823 of martin.janse@nl.abnamro.com.

Op onze website vertellen we u graag meer over wat wij voor u kunnen betekenen.

Beheer
WP Admin