VarkensNieuws

Vion-topman Tegelberg: ik blijf vijf jaar

Münster – Godert Tegelberg, sinds april 2014 directeur van de varkensvleesdivisie van Vion, heeft het naar zijn zin bij het bedrijf. “Ik voel me thuis bij Vion. Als het aan mij ligt blijf ik minimaal vijf jaar. Zo’n periode is ook nodig voor een reorganisatie en het invoeren van een nieuwe strategie.”

Hij zei dit na afloop van de jaarvergadering van de Duitse belangenbehartiger voor varkenshouders, ISN. Daar nam hij samen met drie andere kopstukken uit slachterijwereld deel aan een podiumdiscussie.

Tegelberg zei dat Vion eind van dit jaar op tien plaatsen varkens wil slachten, dat zijn er nu nog veertien. Het bedrijf wil verder met drie slachterijen in Nederland, drie in Noord-Duitsland en vier in Zuid-Duitsland. Zodra de sanering een feit is, zal de komende twee à drie jaren dit aantal slachterijen gelijk blijven, verklaarde Tegelberg ten overstaan van zeshonderd toehoorders. Daarnaast blijven een een aantal locaties alleen varkensvlees verwerken, zoals Scherpenzeel en in het Duitse Ahlen.

Vion gaat niet minder slachten. Er vindt uitbreiding plaats van bestaande slachterijen en betere benutting van de capaciteit. De hakenbenutting gaat van 70 procent naar 90 procent. Jaarlijks slacht Vion 15,5 miljoen varkens in Nederland en Duitsland.

Tegelberg verwacht dat de jaarcijfers van Vion op zijn vroegst eind maart gereed zijn. Hij liet doorschemeren dat onder de streep 2014 vermoedelijk met verlies wordt afgesloten. Ontevreden is hij niet. Voor rente, afschrijving en belastingen blijft er wel geld over. Het verwerken van vlees an sich levert dus geld op.

Beheer
WP Admin