Foto: Michiel Eberwijn RundveeVideo

Video | Eerste echte snede gras van 2024 gemaaid en ingekuild

Bij melkveebedrijf De Groot in Laren (Gld.) is de eerste snede gras dit jaar drie weken eerder gemaaid en ingekuild. Bekijk de video.

Bij melkveebedrijf De Groot in Laren (Gld.) is afgelopen woensdag de eerste snede gras gemaaid. Melkveehouder André is hier erg blij mee: “Ik denk dat we een mooie eerste snede hebben!” Het inkuilen begon vandaag, vrijdag 12 april, zodat het natte gras nog kon drogen op het land. Dit jaar is het gras drie weken eerder gemaaid dan vorig jaar en is het opvallend lang. Volgens de melkveehouder komt dit door de hoge bodemtemperatuur in combinatie met de vele regenval.

Helft van 50 hectare gras ingekuild

Bij het melkveebedrijf proberen ze zoveel mogelijk natuurinclusief te boeren. Ze hebben zo’n 120 koeien aan de melk en gebruiken in totaal 90 hectare grond, waarvan 50 hectare grasland. Deze week is er 25 hectare gemaaid en ingekuild. De andere helft van het grasland wordt later gemaaid; deze stukken land waren namelijk nog te nat.

Het familiebedrijf beschikt over slechts één kleine trekker en besteedt daarom het meeste landwerk uit aan loonbedrijf Beltman-Almen. André vertelt er meer over in de video.

Bekijk ook de video Vroeg gras inkuilen bij melkveehouder Vrielink in Deurningen

Beheer
WP Admin