Het boerenprotest bij Heerenveen waarbij de politie op een trekker schoot. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Anton Kappers AlgemeenNieuws

Vervolging agent die op trekker met tiener schoot

Het Openbaar Ministerie vervolgt de agent die in de zomer van vorig jaar in de buurt van de A32 in Heerenveen schoot op een trekker. Het voertuig werd bestuurd door een 16-jarige jongen. De agent wordt verdacht van een poging tot doodslag.

Er is nog geen zittingsdatum bekend, meldt het OM. De zaak wordt behandeld door de zogeheten blauwe kamer. Hier belanden de zaken van opsporingsambtenaren.

Het OM wijst er verder op dat op sociale media naam en foto van een politieman rondgaan. Deze agent wordt “ten onrechte” aan het schieten gelinkt. “Het gaat niet om de verdachte in deze zaak.”

Demonstraties tegen stikstofbeleid

De bewuste dinsdagavond 5 juli 2022 waren er demonstraties tegen het stikstofbeleid. Een aantal bestuurders van trekkers wilde niet vertrekken toen agenten daarom vroegen. Meerdere agenten vonden de situatie volgens de politie “zo dreigend” dat ze hun wapen trokken. Een van hen dacht dat een trekker op hem in wilde rijden en schoot op de cabine. De kogel kwam terecht in de deurstijl. De 16-jarige jongen werd opgepakt op verdenking van poging tot doodslag, maar later werd geoordeeld dat zijn arrestatie onterecht was.

Lees meer over het stikstofbeleid

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

 1. Overal komen misstanden voor, het ene wordt groot uitgelicht en het andere niet, als een veehouder zijn dieren verwaarloost keer op keer moet hij geen dieren meer mogen houden, net zowel als een broodfokker van honden maar het rare is dat ze gewoon door kunnen.
  wat betreft dat mensen ook worden mishandeld wat ik lees in een reactie, deze zouden een keus kunnen maken om het niet te doen. dieren die wij houden hebben gewoonweg deze keus niet, ze zijn onderworpen aan de mens.

  1. beste geerts, als een veehouder zijn dieren verwaarloost (weinig of geen eten en drinken geeft enz. ) verdient hij er niets aan of zelfs gaat hij failliet… over de keus maken, denk maar aan de uitgemergelde dieren in de oostvaardersplassen. en dan heb ik het nog niet over keus die de schapen krijgen van de wolf als ze opengereten worden en ze dan links laat liggen. het is altijd die veehouderij die uitvergroot moet worden in de media …

  2. Nou keus maken om het niet tedoen bij mensen geld ook voor dieren mishandeling . Niet de mens of het dier wat mishandeld wordt maakt de keuze . Maar degene die mishandeld . Alleen de mens die niet opgesloten zit kan de keuze maken om proberen te vluchten als hij of zij mishandeld wordt . Maar de mishandelaar kan hun ook weer opzoeken . Dus mishandeling in welke vorm en bij dier of mens is nooit goed te praten . En er bestaat ook nog geestelijke mishandeling wat soms door de buiten wereld niet opgemerkt wordt . Maar P.C.Brand schrijf het al een boer die zijn dieren mishandeld verdiend niks en houd het niet vol . En daar spelen meestal ook zaken die de buiten wereld niet ziet . Mensen die het niet meer aankunnen en zich voor de buitenwereld groot houden . Deze mensen komen van kwaad tot erger in grotere problemen . En dichten het een gat met het andere . En in veel gevallen willen ze ook niet meer geholpen worden ze denken het wel weer te redden zover zijn ze al van de werkelijkheid verwijderd . Dus als paar boeren of handelaren beesten slaan wil niet zeggen dat alle boeren dieren beulen zijn en waar het voorkomt er meestal een verleden bij hoort . En de Oosvaardersplassen is geen natuur maar uitgezette dieren dus een veehouderij in de natuur waar de veebezetting veel te hoog is . En dus ook vezorgd moeten worden met voer in tekort periodes . En de wolf is zo tam dat hij niet jaagd om te eten . Maar van weldaad gaat jagen om te doden voor zijn plezier .

 2. Het leven is een grote teleurstelling boccie, tenminste als ik je stukjes lees spat je levensgeluk er nou niet bepaald van af.

 3. vreselijk dat politie schiet op jonge voedselmakers…blij dat zoiets keihard aangepakt wordt….wonder dat deze jongen van 16 nog leeft! Heel erg ook dat er mensen zijn die slaan van dieren erger vinden dan schieten op jonge boeren….selectieve verontwaardiging. Mishandeling van dieren moet ook gestraft worden begrijp me goed

 4. Waarom plaatst boerderij wel een bericht over de vervolging van een politieagent die op dat reltuig schoot (en terecht)?
  En waarom heb ik nergens iets gelezen over die veehandelaren die ongeveer 2 weken geleden opgepakt voor dierenmishandeling enz..
  Kom op boerderij.nl, laat eens onafhankelijk en objectief zien/lezen wat voor schobbejakken er onder het agrarische rondlopen.
  Toe dan!
  Teleurstellend weer eens.

  1. dat “reltuig” van u zijn gewone jongens die voor hun toekomst op komen, omdat nederland nog voller met mensen , fabrieken, wegen enz,, gepropt moet worden…. bij voetbalsupporters komen meer mishandelingen en vechtpartijen voor….. u wil gewoon dat de veehouderij in nederland verdwijnt…. zou het niet zijn dat u aandelen/belangen in de vega en kunst”vlees” hebt ??????

  2. Nou dat van die veehandelaren is ook over geschreven . Deze zaken gebeuren helaas nog wel eens . Maar er worden ook mensen mishandeld en andere misstanden in de maatschappij . dus die schobbejakken zijn niet alleen de boeren . Het is allemaal niet goed te praten en de handhaving wordt door bezuiniging ook niet makkelijker . Maar geloof maar dat de politieagent zijn boekje te buiten is gegaan . Dit is wel uitgezogt . En men gaat niemand proberen te vervolgen als daar geen aanweizingen voor zijn . Of twijfelt u aan de overheid waar u een hoge pet van opheeft . En deze veehandelaren moeten ook gestrafd worden en als ze niet luisteren hun bedrijf stil leggen . Maar hier hoor je meestal niets meer van niemand gaat zelf vertellen wat voor straf hij of zij gekregen heeft en al zeker niet in de krant zetten . En als iedereen door de zelfde bril als u keek zouden alle boeren in de bak zitten die niet doen wat u wil . Dat is echt objectief .

Beheer
WP Admin