Premium
De gemeente Venray wil niet dat de melk van Vreba Melkvee op het bedrijf wordt verwerkt tot room en lactoferrine. Venray vindt dat dit thuishoort op een industrieterrein en niet in het landelijk gebied. - Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Venray houdt voet bij stuk, Vreba naar rechter

Reacties

  1. Is Boerenzuivel niet alleen melk die op hetzelfde erf wordt gemolken als waar het wordt verwerkt? Zo iets eens gehoord van een Zelfkazer. Die ook zijn boerenzuivel kon verplaatsen naar het industrieterrein toen er melk van andere bedrijven binnen kwam om aan de vraag te voldoen. Op hetzelfde moment was het predikaat Zelfzuivelaar / Boerenzuivel wettelijk niet meer van toepassing. Zou dit in de Peel anders zijn? Vroeger misschien toen de KVP nog bestond en de Minister van Landbouw leverde.

  2. Lieden die het financieel heel veel beter doen dan de rest hebben geluk gehad( loterij gewonnen ,zijn uitgekocht) of zijn boeven. De van bakels zijn echt speciaal: kunnen grote koppels koeien als de beste managen én zijn juridisch erg gewiekst. Het was willie die als eerste zijn voordeel benutte bij het afronden van vetpercentages. Ook nu met de fosfaatrechten en zelfzuivelen, is hij een voorloper. Voor de rest zijn het boeven.

  3. waardeloos volk die denken dat ze meer zijn als een ander wat ze hebben hebben ze door oplichting bij elkaar gekregen

  4. Je kunt ze wel boefen noemen neem aan dat je boeven bedoeld . Maar deze boeven zijn dan door de boeren in zadel geholpen . Voor jaren terug waren het nog goden iedereen sprak er over en deed zaken met hun . Hij of hun bleven net zo lang bij de boer zitten tot ver na middernacht als ze lont roken . en als de boer gaar was deden hun zaken .En de kopers kwamen vanzelf bij hun terecht als ze nergens ander iets konden kopen . Van dikke marges hebben ze de toko in Vredepeel opgebouwd . En dit bedrijf lang als show room gebruikt . En na wegvallen van deze handel stagneerde de geldstroom en viel het VS avontuur in duigen . En het geld (god zij met ons) raakte op en de boeren kregen hun geld niet meer terug of verloren een hoop . Dus geld was niet meer van hun of bij hun (god zij niet met ons) De goed was ineens een boef geworden volgens velen .

Beheer
WP Admin