Premium
Melkveehouders Gert (61) en Conny (55) Hogendoorn in Gouderak (Z.-H.) zitten in de laatste fase van een onteigeningsprocedure. - Foto's: Roel Dijkstra AlgemeenAchtergrond

Veehouder moet wijken voor natuur, onteigening dreigt

Reacties

  1. Als ik dit lees. kan ik maar tot 1 conclusie komen; Land voor woningbouw of infrastructuur brengt vele malen meer op dan toekomstig natuurgebied. Ik hoor nl. niet anders dan klachten van flevolandse boeren die geen kans hebben om vrijkomende grond te kopen voor uitbreiding omdat elders uitgekochte boeren dermate grote bedragen voor hun bedrijf en verhuiskosten hebben ontvangen dat voor hen geen grens bstaat tijdens het bieden.

  2. Op het brabantse zand maakten de boeren van het land een aspergeveld als onteigening dreigde. Of plantten er coniferenboompjes. Hierdoor naast de verkoopprijs van het land ook een fikse onkostenvergoeding voor toekomstige inkomstenderving.

  3. Heel raar als je bij onteigening marktconform je koffers moet inpakken, de onvrijwillige plus is in het bod niet te vinden. Ben heel benieuwd naar de afloop hiervan.

  4. 2250 ha ‘natuur’ het is pure weelde. Het wordt hoogtijd dat we honger gaan krijgen. Dan waarderen we het weer ,dat het niet van zelf sprekend is dat we te eten hebben.

  5. Zou er durfkapitaal zijn die die boerderij koopt voor een prijs waar de boer tevreden mee is en die zich laat onteigenen met een winst. Of mag die boer niet aan een derde verkopen ?

  6. in ogen van de overheid zijn boeren tweederangs burgers. Dat is eerder voorgekomen in de geschiedenis in een buurland , liep heel slecht af. Nederland staat bol van herdenken en leren uit het verleden gaat het nu ook weer honderd jaar duren voordat ze inzien wat ze de boeren aandoen , schandalig hoop dat de rechter het inziet maar heb in een land met d66 rechters weinig vertrouwen in een goede afloop sterkte gewenst voor deze familie

Beheer
WP Admin