Premium
Aanvoer van mest op een akkerbouwbedrijf. Zonder derogatie zal er ook een veel groter deel rundveedrijfmest naar de akkerbouw moeten worden afgezet. - Foto: Koos Groenewold RundveeAchtergrond

Uitstel over derogatie vraagt om gerichte keuzes

Reacties

 1. Mooi dat er boeren zijn die er voor kunnen zorgen dat ambtenaren alles op tijd doen en dat andere lidstaten ons vervolgens ook derogatie gunnen. Er is een vacature bij de vakgroep melkveehouderij, succes!

  1. Grapjas
   Wanneer je iets wilt bereiken is dat per definitie niet de plek om te gaan zitten
   Tenminste: wanneer je de vakgroep lto bedoeld
   Voor sommigen bestaat er maar 1 vakgroep 💩

 2. Wel prachtig dat er blijkbaar boeren zijn die ervoor kunnen zorgen dat ambtenaren alles op tijd doen én we vervolgens ook derogatie gegund krijgen door onze collega lidstaten.

 3. Het artikel draait om het probleem heen .
  Er zit teveel N Inhet oppervlakte water .
  Of dat van mest of kunstmest Afkomstig is doet niet ter zake .
  Als we de derogatie niet verlengd krijgen en strooien meer kunstmest blijft het probleem bestaan .
  Er wordt gewoon zoveel bemest( vaak op advies van de genoemde adviseurs ) dat er teveel verloren gaat richting het milieu.

  1. Nooit gehoord van eiwit van eigen grond? , of zie je liever dat we met z’n allen biologisch om zeep helpen?

 4. macron, wil ongevaccineerden ‘pissig maken”, macron zegt dat hij ongevaccineerden “graag ‘ wil dwarszitten om toch een vaccin te halen. dit is nu precies waar de eeg ook mee bezig is met de agrarische sector in zake derogatie. a, richting biologisch, en b, zo lang mogelijk treineren, dat de boeren er vanzelf mee stoppen.

 5. Tjonge jonge, hoe kun je het de veeboeren moeilijk maken. En dat allemaal bewust: nederland stuurt expres verkeerde cijfers naar brussel om de zaak te verzieken. Nederland meet nitraat op een boer ongunstige diepte en dat hoeft voor brussel helemaal niet. Normaal gesproken zou je ook zonder derogatie wel kunnen leven met bv extra snijmais, korrelmais of bloembollen verhuur maar dan kom je klem te zitten met de eigen eiwitproductie. En dat is een fout van lto die daar veel te dom mee is omgegaan.

  1. Lto schreeuwde jaren geleden dat het zo laat bekend maken onacceptabel is
   Nu hoor je ze niet meer
   Ik had er voor gezorgd wanneer ik zelfbenoemd bestuurder zou zijn dat ambtenaren netjes op tijd de stukken naar Brussel zouden sturen
   Helaas blijft het bij schreeuwen

  1. Oneens
   Bangmakerij
   Bemesten volgens derogatienormen van 2021 is het advies
   Speel het spelletje als boer niet mee
   Kijk naar het uitstel vangewas zaaien 2021
   Ook bij derogatie komt er vrijstellingsregeling wanneer er geen derogatie verleend wordt

 6. Denk dat Rutte maar eens een praatje met Sinkevicius moet maken…, NL als netto betaler heeft nog wel iets te vertellen dacht ik zo!!

Beheer
WP Admin