Premium
D66-Kamerlid Tjeerd de Groot maakte zich in de afgelopen zeven jaar bij boeren niet populair. Zijn uitspraken over de in zijn ogen noodzakelijke verkleining van de veestapel bleven hem achtervolgen. Spijt heeft hij er niet van. - Foto: D66 AlgemeenInterview

Tjeerd de Groot: ‘Boer verdient redelijke betaling’

Reacties

  1. Helaas liggen de Oostbloklanden niet aan de Noordzee anders zou hij daar met weinig wind ook terecht kunnen Komen . De stallen worden hier gesloopt en soms daar weer opgebouwd . De veehouderij zal zich verplaatsen . En de inkopers van vlees zullen hier hun inkopen gaan doen En kapitaal krachtige slachterijen zullen hier vertrekken en daar verder gaan en vlees met alle plezier aan Nederlandse inkopers verkopen . Als Geert daar zou aanlanden kan hij zijn idee daar ook gaan vertellen . Het verhaal van Geert klopt wel maar dan moet je eigenlijk alleen als land alleen producten invoeren die je zelf niet hebt of produceert .Maar dat betekent ook dat je waarschijnlijk niets kunt exporteren wat je zelf over hebt in landbouw of industrie . En je als land erg kwetsbaar maakt .

  2. volgens theoreticus de groot, de hoeveelheid vee is afhankelijk van de mest die je nodig hebt om voedsel te produceren op vruchtbare gronden…(maar mijns inziens is op minder vruchtbare gronden is nog meer mest nodig, in de praktijk) heb het dan nog niet over de mest die gewoon op landbouwgronden bemest zou kunnen worden hoger dan de “mestbemestingsnorm” maar door de theoretische normen/wetten vervangen moet worden door kunstmest…. wat veel energie (co2uitstoot kost)… ik denk dat we per saldo te weinig mest hebben in nederland… varkens en kippen reststromen gaan voeren volgens de groot….. maar hij vergeet die koeien onmisbaar zijn om reststromen op te ruimen… zoals bierborstel, perspulp, aardappelvezels, sojaschroot, raapschroot, afgekeurde aardappels, palmpitschilfers, graszaadstro enz.enz, voor menselijke consumptie niet geschikt zijn..de tijd is nu aangebroken om al die producten te weigeren, in de veehouderij… proefondervindelijk beginnende een week om al die producten naar de vuilstorten in nedeland te rijden ( immers die veestapel is niet nodig volgens onze tjeerd ) . mag de groot inclusief de politiek kijken wat er gebeurd… smakelijk eten tjeerd..

  3. Laten we 28 maart uitroepen als dag van de verlossing van Tjeerd! Een keerpunt in de Nederlandse geschiedenis waarover decennia later nog kan worden verteld aan onze kinderen.

    1. Bierema dat je blij bent met zijn vertrek uit Den Haag kan ik me voorstellen. Helaas fanaten als hij zullen als plaagdieren weer op duiken en verder gaan met hun destructieve arbeid. Zie wat actiegroepen via rechters bereiken zonder na te denken over de grootte gevolgen voor de bevolking. Hun doel is heilig en dat geldt ook voor de Groot zijn D66 doel heiligt alle middelen. Ik vrees dat we krijgen wat de politiek niet wenselijk acht en niet wil. Bedrijven zullen groeien en blijven “vervuilen” zij het minder of ze sluiten de deur en gaan naar elders waar meer vrijheid is in dezen. De wereld wordt in ieder geval niet beter van deze predikers.

  4. Hij geeft het zelf aan: de boer moet redelijk betaald worden.
    De boer moet een eerlijke prijs krijgen. Voor bijv. melk ligt dit op 60 cent per kg. Waarom alleen bij een werknemer jaarlijks zijn loon indexeren?

Beheer
WP Admin