Over heel 2022 komt de gemiddelde melkprijs van DOC uit op € 54,70 per 100 kilo melk. - Foto: Martijn ter Horst RundveeNieuws

Stabiele melkprijs DOC in december

DOC Kaas houdt de melkprijs voor december gelijk op € 63,40 per 100 kilo melk.

Wanneer melkveehouders recht hebben op de maximale toeslagen voor weidegang, duurzaamheid en VLOG, kan dit bedrag oplopen tot € 66,65 per 100 kilo melk. In oktober liet de zuivelverwerker de melkprijs gelijk ten opzichte van een maand eerder. In november verhoogde DOC nog met € 1,07 naar € 63,40.

Lees verder onder de grafiek

Melkprijs DOC stijgt dit jaar ruim € 19

Over heel 2022 komt de gemiddelde melkprijs van DOC uit op € 54,70 per 100 kilo melk. Dat is ruim € 19 hoger dan in 2021. Tot nu toe heeft ook Arla Foods een gelijke prijs voor december afgekondigd. FrieslandCampina​https://www.boerderij.nl/frieslandcampina-verhoogt-melkprijs-licht-met-26-cent (RFC) verhoogde de melkprijs voor december nog met 26 cent. Een maand eerder bleef juist RFC met de melkprijs gelijk. De genoemde prijzen gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo en zijn exclusief btw. De vergoeding van 5 cent voor ZuivelNL is in mindering gebracht. Andere zuivelverwerkers hebben hun melkprijs nog niet bekendgemaakt, zij volgen in de loop van december.

Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin