Het thema Weidegang is gebruikt als pilot voor het opzetten van de nieuwe rapportagevorm. Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Sectorrapportage Duurzame Zuivelketen vernieuwd

De Duurzame Zuivelketen heeft haar wijze van rapporteren aangepast.

Met de sectorrapportage wordt jaarlijks de voortgang in de realisatie van vastgestelde doelen gedeeld. De rapportage wordt in opdracht van Duurzame Zuivelketen opgesteld door Wageningen Economic Research.

Per thema gerapporteerd

Tot op heden werden de resultaten op alle thema’s tegelijk opgeleverd. Dat ging op meerdere thema’s ten koste van de actualiteit. Vanuit de partijen achter ZuivelNL is er behoefte om over actuele cijfers te beschikken voor benutting in bedrijfsvoering en beleidsvorming. Met ingang van rapportagejaar 2021 wordt er daarom per thema gerapporteerd. Hierdoor kan de publicatie voortaan sneller op de beschikbaarheid van data volgen, waardoor de actualiteit verbetert.

Thema Weidegang

Het thema Weidegang is gebruikt als pilot voor het opzetten van de nieuwe rapportagevorm. Deze cijfers zijn nu op de website van Duurzame Zuivelketen te vinden. Komende maanden volgen de cijfers over 2021 voor de andere thema’s. De planning is verder dat Duurzame Zuivelketen begin volgend jaar al met de themarapportage Weidegang over 2022 komt.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin