<em>Foto: Henk Riswick</em> AlgemeenNieuws

RVO: 97% betalingsrechten 2015 vastgesteld

De betalingsrechten 2015 zijn inmiddels bij 96,7% van de aanvragers vastgesteld. De verwachting is dat op 21 april alle betalingsrechten die vorig jaar zijn aangevraagd ook zijn vastgesteld. Dat meldt uitvoeringsorganisatie RVO.nl.

Aanvragers die betalingsrechten toegekend hebben gekregen kunnen via ‘mijn dossier’ zien hoeveel betalingsrechten ze krijgen en met welke waarde. Het is mogelijk dat aanvragers het besluit enkele dagen later ontvangen.

Betalingsrechten verkopen of verhuren kan vanaf het moment dat de betalingsrechten zijn toegekend. De overdracht moet samen met de andere partij worden gemeld. De deadline voor de overdracht is 15 mei 2016. Dan kan de koper of huurder de betalingsrechten in het subsidiejaar 2016 nog laten uitbetalen.

Indienen kan al zonder dat betalingsrechten zijn toegekend

Volgens RVO is het ook mogelijk om de Gecombineerde opgave 2016 al in te dienen zonder dat de betalingsrechten zijn toegekend. In het onderdeel ‘Regelingen – Grondgebonden’ staat per perceel dat in aanmerking komt voor de uitbetaling bij ‘Betalingsrechten’ het vinkje vooringevuld. Dat vinkje kan, ongeacht het aantal rechten die zijn toegekend, blijven staan, aldus RVO.nl.

Wilt u meer weten over het invullen van de Gecombineerde Opgave? Meld u dan aan voor het webinar Gecombineerde Opgave dat Boerderij op 20 april om 11.00 uur organiseert.

Beheer
WP Admin