MechanisatieAchtergrond

Reviseer zelf een Kemper-bek

Den Dungen (N.-Br.) – Zelfs de beste maisbek slijt in de loop van de jaren. Wat je er zelf aan kunt doen? TREKKER geeft tips en trucs voor de fijnproever die daar echt alles van wil weten.

Wie in Nederland maisvoorzetstuk zegt, zegt Kemper. De reputatie stáát, maar zoals bij elk merk geldt dat wie het periodiek onderhoud aan zo’n bek te lang uitstelt, onherroepelijk storingen, irritaties en uitval krijgt tijdens de maisoogst. Soms lopen trommels zelfs helemaal vast. Gevolg: onnodige stilstand. En door slijtage zal het brandstofverbruik van de hakselaar hoger zijn.

Menige loonwerker lijkt het belang van sommige essentiële (slijt-)delen te onderschatten, constateren de servicemonteurs. Het loont om ieder jaar slijtdelen en aandrijvingen controleren, en eens in de twee of drie jaar slijtdelen vervangen; afhankelijk van factoren als maaihoogte en hoe nat een oogstseizoen verloopt.

TREKKER ging samen met Kemper op pad om de revisie van zo’n voorzetstuk in beeld te brengen bij Loonbedrijf Jennissen. De foto’s en bijschriften tonen de meest voorkomende storingen én de oplossingen. Bekijk het in editie 320 van TREKKER. Check ook de site van Kemper, dealers kunnen zich daar aanmelden voor toegang tot onderdelenboeken en info over de onderdelen. Ook kunnen loonwerkers zich hier opgeven voor info.

Beheer
WP Admin