Rekenmodules mestverwerking RundveeAchtergrond

Rekenmodules mestverwerking

Boerderij ontwikkelde eenvoudige rekenmodellen om de hoeveelheid te verwerken fosfaat te berekenen of te kiezen voor het juiste mestafzetcontract. Ook berekent u de bijbehorende kosten en is er een video over mestverwerking.

In dit jaar moeten ruim 20.000 veehouders hun fosfaatoverschot verwerken. Op vier manieren kan een veehouder aan de mestverwerkingsplicht voldoen. Welke contract of combinatie van mestverwerkingscontracten is het voordeligst? Met de tool Mestverwerking rekent u dat in een handomdraai uit. Daarbij bevat de tool veel praktische informatie over de vier contractvormen en de randvoorwaarden die de overheid stelt rondom mestverwerking.

Hoe duur is mestverwerking?

Bent u een van de 20.000 veehouders in Nederland die mest moet verwerken? Weet u al op welke manier u uw mestverwerkingsplicht gaat invullen?

Met de tool mestverwerking bepaalt en berekent u welke mestafzetstrategie gunstig is voor uw bedrijf. U kunt mesttype, fosfaatgehalten en prijzen afstemmen op uw bedrijfssituatie. Om de module in te vullen, moet u weten hoeveel fosfaat u moet verwerken.


Video over mestverwerking

Bekijk deze video over de tool mestverwerking. De ontwikkelaar van de module geeft u een korte uitleg.


Rekenmodule

Weet u nog niet hoeveel fosfaat u moet verwerken? Met de ‘Rekenmodule Mestverwerking‘ kunt u berekenen hoe groot uw te verwerken overschot is.

Webinar mestverwerking

Kijk het webinar over mestverwerking hier terug.


Beheer
WP Admin