Premium
Foto: Canva AlgemeenColumn

‘Rabobank toont twee gezichten’

Reacties

  1. Je kunt de burger daar niet verantwoordelijk voor houden als de politiek de periferie en de boeren toestaat alle regels aan hun laars te lappen .
    Het is toch gewoon te gek dat er door een politieke partij wordt opgeroepen niet te handhaven als de wet wordt overtreden .
    Bijv als we de derogatie niet verlengd krijgen .
    Dan moet je de wet veranderen !!!

  2. Heeft heel Nederland niet mee gewerkt aan de Stikstof crisis (zo die bestaat). Er was de afgelopen decennia geen Nederlander die geen gebruik maakte van de goedkope voedselaanbiedingen bij de Super. Er was geen zuivel of slachthuis medewerker die weigerde de aanvoer niet te verwerken omdat deze vervuilend zou zijn geweest. Laten we elkaar diep in de ogen kijken en dan concluderen we hebben allemaal Boter op ons hoofd ook de zgn. Wetenschappers, die betaalt worden met belasting geld verdient door het vervuilende voedsel. Helaas zij weten hun werkgroepen steeds verder uit te breiden met geld indirect verdient door de landbouw. Onze overheid wenst niet in te zien dat al het werk dat zij creeren geld kost aan de belasting betaler en heel weinig aan productie/handel oplevert, het pompt hooguit geld rond in de economie, maar op het eind is er minder over dan aan het begin (aan import besteedt geld). Dit betekent zonder export van door de natuur gemaakte goederen, verschraalt het huishoudboekje. hadden we eeuwen lang Energie van eigen bodem (turf, steenkool, olie, aardgas) en Landbouw werd er kapitaal toegevoegd aan Nederland. Nu zijn de energie bronnen op af afgesloten zijn, wordt de laatste geld producent (landbouw) ook nog gesloopt.
    Ik vrees dat geen van de milieu deskundigen *incl.mevr. Baarsma) de directe kosten (levensonderhoud, belasting) voor de burger van hun plannen kan aangeven.

Beheer
WP Admin