Foto: Iris Hofman AlgemeenNieuws

Protesterende boeren maken Korenburgerveen tot Duits grondgebied

Actievoerende boeren hebben maandag in het Natura 2000-gebied Korenburgerveen bij Winterswijk de Duitse vlag geplant, en een grenspost met slagboom geplaatst.

Zo maakten ze het gebied symbolisch tot Duits grondgebied. Ze deden dat uit protest tegen het Nederlandse stikstofbeleid. Met de actie willen de actievoerders duidelijk maken dat het stikstofprobleem een papieren, bureaucratisch probleem is, dat met administratieve ingrepen op te lossen is. Ze reden met enkele tientallen trekkers het gebied binnen. Verschillende daarvan trokken een mesttank.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

 1. Deze actie had wel iets ludieks, maar door steeds snelwegen te blokkeren gaan jullie beetje bij beetje het krediet verspelen bij het publiek. Van de Wal opnieuw thuis bezoeken vind ik echt te ver gaan.
  We leven in Nederland ondanks alles toch nog in een democratie die normen en waarden die daarbij horen dienen gerespecteerd te worden. Met het blokkeren van snelwegen neem je mijn inziens een onverantwoord risico op escalatie (vrachtwagenchauffeurs) willen ook naar huis en moeten de volgende dag ook weer vroeg op. Dat de stikstofproblematiek het einde betekent van een aantal boerenbedrijven dat lijkt me onvermijdelijk, maar toen in Limburg de mijnen werden gesloten waren de boeren ook niet solidair met de de mijnwerkers die toen op straat kwamen te staan en hun hypotheek van de ene op de andere dag niet meer konden betalen.
  Overigens iemand die van mening is dat er drastische maatregelen nodig zijn om de stikstofuitstoot omlaag te brengen is niet perse een linkse rakker. Balkenende verkondigde jaren geleden al we hebben de aarde in bruikleen en dienen ons als goed rentmeester te gedragen, maar dat wordt snel vergeten.

  1. Beste Even anders U heeft een heel stuk gelijk met de acties kunnen de boeren goed wil verspelen als ze ander hinderen of schade toebrengen . Ze moeten zich wel laten zien en horen . Ja solidariteit is in onze maatschappij niet meer van toepassing . Het ego isme zegeviert steeds meer . Maar wat wil je met een overheid die zich gedraagt als veel schreeuwen en weinig wol . Zie de kinderbijslag zaak . zie Groningen .de gezondheidszorg is uitgekleed en zaken die spelen waar wij geen weet van hebben . Wordt maar beloofd dat zaken op korte termijn zullen worden opgelost en of betaald zullen worden . Maar veel gepraat en weinig opgelost . En zo gaat het met stikstof verhaal ook gebeuren boeren die gaan veranderen zullen uiteindelijk als het niet gaat zoals voorgeschoteld aan hun lot worden over gelaten . Want terug naar minder en anders zal moeten kunnen concurreren met producten uit buitenland . En zolang dit niet op dezelfde manier en eisen gebeurd als in Nederland zullen ze de strijd verliezen .Uiteindelijk gaat het om overleven als boer ondernemer om zelf de kost te verdienen . En dat laatste is helemaal niet duidelijk in alle planen want wie garandeert dat de prijzen beter zijn als anders geproduceerd . het gat na krimp wordt elders in de wereld wel ingevuld. Per saldo komen er dan niet minder dieren maar ze worden elders over de grens gehouden. En per boer zijn er gemiddeld 10 arbeid plaatsen .

 2. Heren agrariers, jullie trappen er elke keer opnieuw in…. reageer toch niet op die onruststoker. Hij lacht zich in het vuistje om de reacties die hij krijgt op zijn anonieme posts. Als iedereen hem links 🙂 laat liggen, is zijn plezier er snel vanaf.

  1. Ja Kremer ergens heb je gelijk . Maar aan de andere kant kun je hier ook weer opmaken hoe kortzichtig bepaalde mensen denken en mogelijk zijn .

 3. Hoi,
  Het lijkt mij wel een ludieke actie als deze , maar u denkt daar anders over lees ik in uw reactie . Zo zie je maar dat er ook Boerderij.nl lezers onders ons zijn die weinig of geen affiniteit hebben met de agrarische wereld of misschien zelfs fel tegenstander zijn van het Nederlandse landbouwklimaat , u zeker ook vanaf 1 Juli met een camera en notitieboekje op de loer gaat liggen om de hardwerkende mensen in de landbouw op enige vorm dan ook een oor aan te naaien . Zulke personen hebben weinig positieve inbreng in deze tijd waarin we bestaan maar die wel proberen om te dwarsbomen en ondernemers kosten op sterfhuis in hun schoot te werpen , ik weet het niet zeker maar ik denk dat u een raar mannetje bent en zeker boerderij.nl onwaardig bent.
  Hopende u hiermee op de hoogte gebracht te hebben.

  m.v.g. JP

 4. scholten, je kakelt onzin.
  ik ben geen linkse rakker (en wat dan nog?)
  ik ben een eerlijke, gezags- en plichtsgetrouwe hardwerkende Nederlander die niet tegen onrecht kan.
  De maatregelen van de minister zijn volledig legitiem.

  1. Als u maar zeker weet dat maatregelen volledig legitiem zijn dan is dat voldoende . En kan het dan beste ook maar doorgaan want niemand wil zo een plichtsgetrouwe hardwerkende Nederlander zoals u te kort doen . En daarbij bent u nog eerlijk en gezags getrouw . Dus boeren zijn niet eerlijk werken niet hard en gezag weten ze niet wat dat is en plichten kennen ze niet . Met zulk volk zou ik als ik was ook niet willen ophouden . En we hebben een eerlijke minister president . Hij weet het wel maar soms lijd hij aan geheugenverlies . Nu moeten de boerenweg en als achter de rug is dan is de minister president allang vergeten wat er belooft is . Nu de boeren wie is de volgende . U denkt dat u daar niet bij hoort omdat u gezags getrouw enz. bent . Maar dat is de minister president opdat moment waarschijnlijk ook vergeten En dan kan zomaar uw werk ook weggenomen worden . Dan is dit geen onrecht want dan vindt u dat ook legitiem .

 5. Vanaf 1 juli is de kentekenplaat verplicht.
  Dan is de identiteit van die oproerkraaiers gemakkelijk te achterhalen.
  Ieder persoonlijk aansprakelijk stellen voor de schade.
  Probleem zo opgelost.

  1. wat ben jij een ***. dat kan zo`n linkse rakker als jij wel invullen 🙂

Beheer
WP Admin