AkkerbouwNieuws

Prijs voertarwe weer boven 200 euro

Rotterdam – De voertarweprijs ligt weer boven de 200 euro per ton. Het productschap HPA noteert voor voertarwe 201 euro, franco geleverd in Rotterdam. De tarweprijs lag vijf weken lang onder de 200 euro, omdat het grote aanbod de prijs drukte.

Maar het slechte weer in het noorden van de Verenigde Staten duwt de prijs omhoog. Door de sneeuw kan het graan niet naar de havens worden vervoerd. In Canada is het spoornetwerk overbelast, waardoor ook dat land minder tarwe exporteert.

Daar komt bij dat het erg droog is in het zuiden van de VS. Volgens het marktbureau Agritel staat 47 procent van de tarwepercelen in Texas er slecht of erg slecht voor.

In het zuiden van Oekraïne beginnen de akkerbouwers met graan zaaien. Agritel verwacht dat 8 tot 10 procent van het wintergraan moet worden overgezaaid vanwege uitwintering. Dat is gemiddeld. Er is komend seizoen meer kans op verdroging doordat afgelopen winter minder neerslag is gevallen. In de tarweregio’s van Rusland ligt de winterneerslag maar op de helft van wat normaal is.

Elke vrijdag de stand van zaken van de internationale graanmarkt, met o.a. nieuwe noteringen en artikelen die normaal alleen voor abonnees zijn. Schrijf je in voor de Graanmarkt nieuwsbrief

Meer informatie over de prijzen van granen vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • Tarwe
  • Mais
  • Sojabonen
  • Beheer
    WP Admin