Premium
Minister Staghouwer van LNV en AlgemeenColumn

‘Overleg met kalkoen over kerstmenu’

Reacties

  1. Vergaderboer je maak 1 fout, stikstof heeft niks met het klimaat probleem te maken! Te veel stikstof op op arme zandgronden zoals hei of zandvlakte geeft dat er boomjes of gras daar gaat groeien.
    En dat kun je op 2 manieren tegen gaan….
    Of je strooit kalk en haalt het gras en de boomjes weg of je elimineert de hele landbouw sector!!
    Dus ik hoop dat je de volgde keer beter verdiept in de materie vergaderboer.

  2. Heb het zelf meegemaakt dat de provincie ons wilde onteigenen tussen taxatie en eerste bod zat twee jaar , toen was volgens hen de taxatie verouderd en wilden ze opnieuw komen taxeren . Nu 9 jaar geleden nooit meer iets gehoord. En die moeten dus bij duizenden boeren de schade gaan bepalen . Maak je niet druk komt niets van terecht. Als je deze mensen erop uit stuurt om een krant te kopen komen ze nog met niets thuis.

  3. Gezien de uitspraken van de minister en de premier heeft het in gesprek met boeren geen enkele zin of het moet zijn dat zij kunnen laten zien er alles aan gedaan te hebben om met de boeren tot een uitweg te komen. helaas als 1 partij zegt “Wat wij bedacht hebben gaat door” dan is het gesprek hierover niets anders dan een politieke actie om de uitkomst zo te -verdraaien- dat de andere partij (boeren) de schuld uit eindelijk krijgen van de van te voren vastgelegde uitkomst. wat er in Den Haag gaande is niets anders dan het gevecht tussen Stad en Buitengebied, hebben we in de middeleeuwen gehad en deze keer is het begonnen met het verbieden van Cultuurhistorische activiteiten (Paasvuur, milieu, zwientje vangen (dierwelzijn) te verbieden en nu de klap op de vuurpijl “elimineren van de landbouw”. De hele politieke keten weet dat we onz evoedselprijze niet kunnen optrekken door import op het niveau van eigen biologische landbouw de brengen (WTO afspraken) en dat de meeste mensen de prijs voor bio niet kunnen betalen aan de kassa. Ik moet er niet aan denken dat de extra kosten via subsidie wordt bij gepast, dan heeft het verleden geleerd wat dat voor de boer betekent, extra werkzaamheden voor de overheid en niet geindexeerd graag.

Beheer
WP Admin