Het grootste deel van het volume varkensmest voor Orgamex wordt aangevoerd door TonTrans. - Foto: Bert Jansen VarkensNieuws

Orgamex gaat in Sterksel varkensmest verwerken

De bouw van de installatie is vrijwel afgerond en deze gaat vanaf komende maand volop draaien.

Mestverwerker Orgamex gaat in Sterksel varkensmest verwerken. De bouw van de installatie is vrijwel afgerond en deze gaat vanaf komende maand volop draaien. De capaciteit is 200.000 ton drijfmest op jaarbasis.

Orgamex zusteronderneming TonTrans

Orgamex is een zusteronderneming van mestintermediair TonTrans. TonTrans zorgt zodoende voor een groot deel van de aanvoer van de varkensmest, die het bedrijf bij zijn klanten haalt.

Jaarovereenkomsten voor mestafname

TonTrans gaat bij de mestafname jaarovereenkomsten aan met zijn klanten. Volgens eigenaar Ton van Genugten heeft wekelijks verse mest afvoeren meerdere voordelen. Een beperkte mestvoorraad zorgt voor een beter stalklimaat en spreiding van de afzetkosten voor de boer.

In Bladel verwerkt Orgamex stapelbare mest. Dit wordt gecomposteerd en afgezet als organische bodemverbeteraar. Frankrijk is een belangrijk afzetgebied voor gecomposteerde mest.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief varkensmest en ontvang maandelijks gratis artikelen die normaal alleen te lezen zijn voor abonnees.

Reacties

Beheer
WP Admin