Opvolger: Ik wil iets met aardappelen doen in het buitenland - Foto: Jan Willem van Vliet AkkerbouwFoto

Opvolger: ‘Ik wil iets met aardappelen doen in het buitenland’

Wijnand Eendhuizen (22) heeft in maatschap met zijn ouders een akkerbouwbedrijf met 115 hectare in eigendom, aangevuld met losse pacht voor pootaardappelen.

Wijnand doet alles op het bedrijf, behalve de boekhouding en het spuitwerk. Dat doet zijn vader. Het liefst rijdt Wijnand op de selectiekar tussen de rijen aardappelen door. Hij houdt van bezig zijn op het land.

Na de bedrijfsovername verander ik …

We hebben twee schuren waar nog asbesthoudende golfplaten op zitten, die moeten we een keer vervangen. Verder wil ik aan de slag met perceelsverbetering, ik wil het vlakker leggen. Tijdens de ruilverkaveling zijn sloten gedempt en dat zie je nog, er loopt water naartoe. Het zijn allemaal geen dingen waarmee ik tot na de overname wacht, we zijn er nu al mee bezig.


Over vijf jaar …

Ik zou wel graag op projectbasis iets buiten het bedrijf om doen, het liefst iets met aardappelen in het buitenland. Ik heb stage gelopen in Rusland en Oekraïne, het was heel leerzaam om te zien hoe het elders gaat.

Dit artikel is te lezen in Boerderij 53 van 27 september 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin