Bhodi Prinzen: "Mijn vader is mijn grootste voorbeeld." - Foto's: Koos Groenewold BoerenlevenAchtergrond

Opvolger Bhodi: ‘Ik sluit niet uit dat ik ooit ga emigreren’

Voor opvolger Bhodi Prinzen trekt het buitenland. Ze zou graag rondreizen voor ze thuis in het bedrijf komt. Om andere bedrijven te zien en meningen te horen.

Als ik het bedrijf overneem verander ik…

“Ik denk dat er nog veel te automatiseren valt. Het uitlezen bijvoorbeeld gaat nu nog handmatig en op het oog. Dat zou ook met een optische sorteermachine kunnen. Ook het verplaatsen van de kisten zou geautomatiseerd kunnen worden. Dat doen we nu met heftrucks maar als ik kijk naar sectoren met een bestelservice, dan zie ik dat ze daar met kratten werken.”

“Van elk krat is bekend waar het staat, wat er in zit en waar het naartoe moet. Dat gaat allemaal computergestuurd. Dat zou toch met onze kisten ook mogelijk moeten zijn? Dat zijn ook kratten alleen wat groter. Zo’n volledig gestuurde hal bestaat in onze sector nog niet, maar ik denk dat het er wel van gaat komen.”

Mijn grote voorbeeld is…

“Mijn vader. Hij nam me van jongs af aan mee op de trekker naar het land. Hij liet me kijken naar de gewassen en legde uit wat er te zien was. Zo ontwikkelde ik mijn passie. Maar ik leer ook veel van studiegenoten en bij stagebedrijven.”

Het mooiste werk vind ik…

“De perceelrondes. Langs de percelen gaan, kijken hoe de planten erbij staan en of ze nog iets nodig hebben. Dat is mooi werk. Als er een gezond gewas staat, ben ik trots op hoe wij dit met het hele team voor elkaar hebben gekregen.”

Ik heb een hekel aan…

“In de koelcellen werken. Daar rijden we de gesorteerde aardappelen naartoe en de ongesorteerde halen we eruit zodat die alvast op kunnen warmen. Het werk zelf vind ik niet erg, de kou wel. Het is er maar vijf of zes graden.”

Als ik een miljoen win in de loterij dan…

“Eerst zou ik gaan rondreizen om veel verschillende bedrijven te zien en meningen te horen. Ook het buitenland trekt me, ik sluit niet uit dat ik ooit nog eens ga emigreren. Landen als Canada en Amerika lijken me interessant, maar Oekraïne ook. Al is het momenteel niet aan te raden om daarheen te reizen.”

“Verder zou ik me verdiepen in plaatsspecifiek werken. Bijvoorbeeld met taakkaarten, al vraag ik me af of dat voor ons heel relevant zou zijn. We werken namelijk veel met huurland. Onze percelen verschillen van jaar tot jaar.”

Over vijf jaar dan…

“Ben ik klaar met school. Verder ligt het er aan of ik dan al voldoende zelfvertrouwen heb om in het bedrijf te gaan, of dat ik liever eerst nog meer kennis op wil doen buiten de deur.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Reacties

Beheer
WP Admin