Foto: Stichting Biomassa MechanisatieNieuws

Nieuwe emissiearme Slootsmid-bemester in gebruik

Bij proefboerderij De Marke is een nieuwe emissiearme proefveldbemester voor vloeibare meststoffen van Slootsmid in gebruik genomen.

De bemester is ontworpen voor het bemesten van proefvlakken grasland en kan gps-gestuurd een grote variëteit aan giften van zeer laag tot zeer hoog nauwkeurig doseren. Daarnaast zijn de werkbalk en doseringstechniek aan de trekker gemonteerd. Het gewicht van de machine blijft daardoor laag, waarmee bodemverdichting en de invloed van rijsporen beperkt moeten blijven.

De nieuwe emissiearme bemester in beeld gevangen. De bemester is ontworpen voor het bemesten van proefvlakken grasland en kan gps-gestuurd een grote variëteit aan giften van zeer laag tot zeer hoog nauwkeurig doseren. - Foto: Stichting Biomassa

De nieuwe emissiearme bemester in beeld gevangen. De bemester is ontworpen voor het bemesten van proefvlakken grasland en kan gps-gestuurd een grote variëteit aan giften van zeer laag tot zeer hoog nauwkeurig doseren. – Foto: Stichting Biomassa

Groene Weide Meststof

De bemester zal dit jaar vooral gebruikt worden voor onderzoek van Wageningen UR naar de werking van Groene Weide Meststof (GWM). Dit is een duurzame vloeibare meststof gebaseerd op herwonnen mineralen uit varkensmest. GWM wordt door Groot Zevert Vergisting uit Beltrum (Gld.) geproduceerd. De onderzoekers van Wageningen UR hebben voor deze studie een groot aantal proefvakken van 3×10 meter aangelegd op een grasland perceel van De Marke. In de test wordt de werking van GWM onder veldomstandigheden vergeleken met een aantal andere meststoffen.

Regio Deal Kringloop Landbouw Achterhoek

De ontwikkeling van de bemester is onderdeel van de Regio Deal Kringloop Landbouw Achterhoek en wordt financieel ondersteunt door de Regio Achterhoek en de provincie Gelderland.

Beheer
WP Admin