De nieuwe CEO van FrieslandCampina, Jan Derck van Karnebeek. - Foto's: FrieslandCampina en Hans Prinsen, beeldbewerking RundveeNieuws

Nieuwe CEO FrieslandCampina komt van Heineken

FrieslandCampina presenteert vrijdag de opvolger van vertrekkend CEO Hein Schumacher. Jan Derck van Karnebeek is de nieuwe CEO. Hij had een lange carrière bij Heineken.

De nieuwe CEO van FrieslandCampina, Jan Derck van Karnebeek, werkte van 1991 tot 2021 bij de bierbrouwer in diverse functies. De laatste zes jaar als Chief Commercial Officer. Daarvoor had hij verschillende functies op het gebied van management, commercie en marketing, in diverse Europese landen en in Hongkong.

Na zijn periode bij Heineken leidde Van Karnebeek projecten voor investeringsmaatschappij Carlyle en was hij CEO bij GreenV een internationaal opererende groep bedrijven in de tuinbouwsector en onderdeel van HAL Investments.

Sybren Attema: leider met een uitstekende staat van dienst

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van RFC, noemt Van Karnebeek in een persverklaring ‘een leider met een uitstekende staat van dienst in het realiseren van groei bij diverse bedrijven, in Nederland en internationaal, zowel in ‘business-to-consumer’ als in ‘business-to-business’ omgevingen.

Volgens Atttema gelooft de opvolger van Schumacher ‘in ondernemen met purpose waarbij ’people, planet & profit’ centraal staan.’

Veranderende behoeften en verwachtingen van de consument

De nieuwe topman spreekt in dezelfde persverklaring ook van een ‘purpose-gedreven’ onderneming, en vindt dat dit de leden van FrieslandCampina goed past. “Ze hebben altijd laten zien dat ze de veranderende behoeften en verwachtingen van de consument en maatschappij ter harte nemen terwijl ze tegelijkertijd als goede beheerders zorgvuldig voor hun dieren, land en boerderij zorgen voor de volgende generatie.”

FrieslandCampina heeft vaker een link gehad met de wereld van het bier. In 2015 vertrok toenmalig CEO Cees ’t Hart naar de Deense brouwer Carlsberg. Dit jaar is hij daar gestopt in verband met pensionering.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  1. The Carlyle group hebben we nog niet echt kunnen betrappen op principiële standpunten als het op business aankomt dus laten we hopen dat hij dan hier als CEO ook niet een veel te activistische houding in gaat nemen. Ego-poetsers schieten we niet veel mee op.

Beheer
WP Admin