New Holland presenteert traploze T5 MechanisatieNieuws

New Holland presenteert traploze T5

De T5-trekkerserie van New Holland krijgt er een Auto Command-variant bij. De voorheen typische ‘veehouderijtrekker’ wordt met de traploze bak voor een grotere groep boeren interessant.

Onder de motorkap ligt een 4,5 liter NEF-krachtbron die voldoet aan de voorlopig strengste emissienormen van Fase V. In de vooraankondiging (de officiële presentatie is dinsdag 6 november op de Eima) vermeldt New Holland vermogens van 110 tot 140 pk. Dat betekent 20 pk’s meer dan de bestaande T5.120 Electro Command.

Typenummers geeft New Holland nog niet gegeven, maar een dealer in de VS meldt op zijn website de T5.110 (107 pk) en de T5.120 (117 pk); de promotiefoto van NH zelf toont een T5.140.

De Auto Command-versie van de T5 komt er van 110 tot 140 pk. - Foto's: New Holland

De Auto Command-versie van de T5 komt er van 110 tot 140 pk. – Foto’s: New Holland

Ideaal voor veehouderijen en gemengde bedrijven

Volgens de fabrikant maakt de Auto Command-cvt de T5 ideaal voor veehouderijen en gemengde bedrijven.

Om de Fase V-eisen te voldoen heeft de trekker een DOC-katalysator en SCR-techniek die uitlaatgassen behandelt met AdBlue. Dit SCR-system heeft bovendien een filter en een 2e SCR met een zogeheten ‘Clean-Up Catalyst’ (CUC) voor extra uitlaatgasreiniging. Al die SCR-techniek gaat volgens de fabrikant een trekkerleven lang mee.

De traploze cvt-transmissie maakt de T5 voor veel meer boeren een interessante optie.

De traploze cvt-transmissie maakt de T5 voor veel meer boeren een interessante optie.

Beheer
WP Admin