Premium
Foto: Canva AlgemeenColumn

‘Natuur of boer aan subsidie verslaafd?’

Reacties

  1. Natuur is het nieuwe geloof, en iedereen die een afwijkende mening heeft wordt weg gezet als profiteur of moet worden vervolgd ( lees boeren) kan niks anders zeggen dat vergaderboer 100% gelijk heeft!

  2. Je krijgt wat je verdient. Je hebt de regering die je gekozen hebt. Die politici doen wat de burgers zeggen belangrijk te vinden. Maar er wordt te weinig over geld gesproken: burgers krijgen niet de eerlijke info wat iets kost. 20.000 euro premie voor een boer die 1 miljoen liter produceert lijkt veel maar is 2 cent per liter ( wat de melkfabriek niet hoeft te betalen). Je ziet nu hoe confortabel het is als je een goedkoop voedselpakket hebt ( voor dat kleine subsidiebedrag).

  3. Waarom zijn boer en natuur verslaafd aan subsidie? Beide leveren producten die de burger niet wenst te waarderen naar de waarde die ze vertegenwoordigen. Wil je dan als Natie beide toch in stand houden, dan is er maar 1 oplossing “Subsidie uit rijksmiddelen”. Helaas deze vorm van betalen is niet altijd even eerlijk maar kost in ieder geval meer dan een kostendekkende prijs voor landbouw zou kosten en een rechtstreekse betaling aan natuurbeheer door de consument. Het hele bureaucratische apparaat ontbreekt, met al zijn kosten en vervuiling.

Beheer
WP Admin