AlgemeenNieuws

MKB is vooral bezig met overleven en niet met winst

Zoetermeer – Het voortbestaan van de eigen onderneming de belangrijkste doelstelling is voor de meeste MKB-ondernemers. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Panteia.

Het belang continuïteit is sinds het begin van de huidige financieel-economische crisis in 2008 duidelijk toegenomen. MKB-bedrijven zijn meer bezig met overleven, break-even draaien of het verlies beperken (continuïteit en zelfstandigheid) dan met ‘het maken van winst’ of ‘het realiseren van groei’.

Ook in 2013 blijkt ‘de continuïteit van het bedrijf’ de belangrijkste doelstelling van de MKB-ondernemer. Analyses tonen aan dat het beeld gedurende de laatste tien jaar hetzelfde is gebleven. ‘De continuïteit van het bedrijf’ wordt door MKB-ondernemers als eerste genoemd en is verreweg de belangrijkste doelstelling. Ook de twee doelstellingen die daarna als belangrijkste zijn genoemd, zijn dezelfde: ‘zelfstandigheid’ en ‘het maken van winst’. Wel wisselen deze beide doelstellingen in de rangorde soms van positie, met name in de jaren 2004–2008 was dat het geval.

Beheer
WP Admin