Premium
Pagina 1 van de Kamerbrief Perspectief voor de landbouw. Landbouwminister Henk Staghouwer heeft de conceptversie op een aantal punten aangepast, alvorens de brief naar de Tweede Kamer ging. - Foto: Koos Groenewold en ministerie LNV AlgemeenNieuws

Minister paste conceptbrief over perspectief landbouw aan

Reacties

  1. na de Brabanse minister Gerrit Brax hebben we in Nederland nooit meer echte minister van land bouw gehad. Geen enkele met een landbouw visie.

  2. Geeft Geert de Groot ook aan hoe in zijn visie Kringloop Landbouw er uit ziet? Ik hoor en lees alleen maar over Geen voer van elders, grond gebonden, geen chemie en vooral de mest terug op het land. Prachtig dit laatste deden de boeren al zoveel mogelijk om kosten te sparen. Als de boeren geen andere keus krijgen, dan deze, zal de productie per dier of ha zeker dalen. Evendig omdat de producten worden afgevoerd en daarmee mineralen uit de kringloop gaan. Dus er komt bij iedere bemesting minder op het land en daarmee daalt de vruchtbaarheid van bodem en dieren. Geert de Groot staart ne tal;s iedere burger zich blind op Stikstof en denkt Vlinerbloemigen verzorgen de stikstof aanvooer.wel. Klopt deels maar de afvoer van Fosfaat, Kali, Kalk.etc. kan alleen via kunstmest aangevoerd worden of alle menselijke uitwerpselen worden aangevuld. Ik moet er niet aan denken dat we afhankelijk worden van rioolslib en dergelijke waar niet alle chemische medicijnen uit verwijderd zijn..
    Mijn stelling is dan ook dat deze hele politieke actie gedoemd is onze voedselzekerheid op het spel te zetten.

    1. Je hebt het helemaal goed Han. Als de steden echt aan kringloop gaan doen dan is er kans dat het gaat lukken maar zolang de steden alleen nemen en niks terug geven gaat deze perpetuum niet van de grond komen. En evenzo met het grondwater. Hoe groter de steden worden hoe meer water er opgepompt wordt en vervolgens via riool en overstort verdwijnt. En dan krijgen de boeren de schuld dat grondwaterpeil zakt.

  3. Wat is dat toch met de CU?? Ze schijnen toch een behoorlijke agrarische achterban te hebben. Wat is het dan toch een ongelooflijke schoffering om tot 2 x toe een minister te leveren van zo’n bedenkelijk niveau. Wat een blijk van minachting richting haar trouwe achterban!

Beheer
WP Admin