Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

MOB: Nederland is beter af met minder vee

Nederland is volgens milieuclub Mobilisation for the Environment (MOB) beter af met minder vee.

“Dit durft kennelijk niemand te zeggen. Maar dit is wel een taboe dat moet worden doorbroken”, schrijft voorzitter Johan Vollenbroek in een brief aan Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid.

“Dit besef moet bij de burgers komen. Anders hebben de boeren vrij spel om de slachtofferrol te blijven claimen”, aldus Vollenbroek, die ook een uitnodiging heeft gekregen van Remkes om maandag aan te schuiven bij de gesprekken over de stikstofcrisis. Vollenbroek wil graag langs komen bij Remkes maar verwacht beperkte spreektijd, vandaar dat hij de visie van MOB uitgebreid op papier heeft gezet.

Stikstofprobleem nooit goed uitgelegd

Het stoort de milieuclub dat het kabinet het stikstofprobleem nooit goed uitlegt. “Als premier Rutte wordt gevraagd naar de reden waarom het kabinet op 50% reductie van stikstofuitstoot koerst, komt hij steeds met het statement dat de rechter ons daartoe dwingt. Dat is een gezagsargument en gaat geheel voorbij aan waar het werkelijk om gaat.”

Vollenbroek vindt ook dat het niet meehelpt dat het kabinet ervoor heeft gekozen om de focus in eerste instantie op de intensieve veehouderij te leggen, omdat er volgens hem ook enorme opgaven liggen voor de industrie en de transportsector, inclusief de luchtvaart. Hierdoor zou er in de samenleving een ‘volkomen onevenwichtig beeld’ zijn ontstaan van de stikstofproblematiek.

Juridische procedures

Meerdere natuur- en milieuorganisaties hebben al laten weten te gaan praten met Remkes, die onder meer Greenpeace, Natuurmonumenten en LandschappenNL heeft uitgenodigd voor het overleg. Maar ze benadrukten ook dat ze niet willen onderhandelen over het terugdringen van de stikstofuitstoot. Greenpeace zei zelfs klaar te zijn om naar de rechter te stappen.

Ook bij MOB zijn ze bereid ver te gaan om te zorgen dat het kabinet werk maakt van het terugdringen van de stikstofuitstoot. “Zolang dit proces niet in gang is gezet en het geborgde implementatieplan er niet is, blijft MOB geen andere keuze dan via juridische procedures het kabinet te dwingen om een daadwerkelijk snelle reductie van stikstofuitstoot te realiseren”, stelt Vollenbroek.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

 1. Volgens MOB is Nederland beter af zonder Vee. Jamme maar de wereld zou beter af zijn zonder MOB. MOB zorgt nl. voor een verminderde voedselzekerheid met bijbehorende prijdexplosie. Beide voor MOB geen punt haar voortrekkers kunnen die prijsexplosie wel dragen, maar de grootste groep op aarde is onder modaal verdieners en zij zullen moeten inleveren en niet alleen op luxe maar ook op eten. Met dank een de Elitaire acties van MOB, Greenpeace en andere dictatoriale clubs.

 2. Burgers moeten echt veranderen…vrrplicht 35%v bestrating omzetten naar groen met planten voor biodiversiteit en waterberging…boeren gaan door met reduceren emissie zoals de laatste 30 jr 60% reductie…geweldig we blijven gidsland met laagste emissie per kg vlees en zuivel…de markt schreeuwt om deze produkten merken we dus gewoon netjes binnen de wet doorproduceren…

 3. Bij deze clubs vraag je je af bij welke dieraantallen ze wel tevreden zouden zijn. Waarschijnlijk 0. Ik verdenk ze er van dat niet de natuur het doel is maar het opheffen van de veehouderij.
  Ze zullen blijven procederen tot het doel bereikt is.

  1. Vaandrager Precies Bakker deze kleine groep komt allemaal uit het oude VMO vereniging milieu offensief nu de MOB genaamd Wakker dier een groep uit groen links met een man in de eerste kamer Eem wolf in schaapskleren kleren Ze hebben een communicatie tak oftewel Propaganda en Juridische tak Daar viel de man onder die maar 12 jaarvast gezeten had voor een politieke moord en nooit spijt heeft gehad en deze club nog steeds ondersteund En de rechters gaan er allemaal in mee Wat een geweldig land Geleid door elitaire linkse terroristen

 4. Nederland is beter af zonder de MOB. Zouden deze personen, die niets ontziend individuele boeren kapot proberen te procederen, geen last hebben van hun geweten?

 5. je kunt ze voorhouden wat je wil: ze willen gewoon niet aanpassen
  Help de boel gewoon naar de kloten, maakt niet uit.
  Als ze maar houden wat ze hebben en graag meer en meer en groter en groter.
  En de overlast die ze veroorzaken? ach, allemaal links- cq communistisch (ha,ha)- werkschuw, milieuvolk dat helemaal niet weet hoe het echt in mekaar zit. Ze weten zelfs niet dat melk van een koe komt. Nee zeg, die komt gewoon uit de fabriek!!!
  Nee, lege schappen en ja…….honger zal er zijn! Ja, en dat is wenselijk (vinden ze), want dan weet de hele wereld weer hoe belangrijk die Nederlandse boer is. Die Nederlandse boeren die de hele wereld aan de vreet houden.
  En ze zijn verknocht aan hun dieren, totdat ze niks meer opleveren en veelal als uitgemolken wrakvee voor worstprijzen opgehaald worden of in tijden van overaanbod gewoon doodgespoten worden door de veearts en opgehaald worden door Rendac, verder gewoon adm. afmelden in het I&R en even de afrekening in de gaten houden wat het beest evt. nog heeft opgebracht.
  De beelden in wakkerdier-campagne zijn realiteit (helaas).
  De beelden in de Zembla uitzendingen aangaande veewagen vol slachtvarkens in de brandende zon evenzeer.
  Ik kom uit een agrarische familie en wij allen vinden het walgelijk wat er gebeurd.
  Tot slot, beste vrienden en vriendinnen begin maar te schelden, het maakt me niks uit.
  Tot uw geruststelling, ik heb een goede baan, we kunnen goed voor onszelf zorgen en gaan met nette mensen om.
  Tot volgende week zaterdag

  1. Bijt nooit in de hand die je voedt boccie! Typisch geval van wat weelde met sommigen doet. Tot zondag

 6. Als je de maatschappij ontwrichtende mob figuren op een weegschaal zou zetten om hun economische bijdrage aan de BV NL te wegen.., denk te licht bevonden.

 7. Natuurlijk moet er iets gebeuren. Boeren menen nog te zeer dat “boer zijn” een recht is. Mooi niet dus. Het is net als andere beroepen een manier om aan de kost te komen. En dat zal moeten op een manier die de natuur niet nog verder belast.
  De bio industrie in de Peel gaat alle perken te buiten. Stoppen met die overproductie. Geef boeren een goede prijs voor hun product. Kan zo nog wel doorgaan. Zinloos. Er heerst een te grote tunnelvisie bij veel boeren. De wil ontbreekt. En toch gaat er veel veranderen. In de Peel en de Kempen morgen beginnen met stoppen van die exportproduct is en mensen bevrijden van ongezonde leefomstandigheden. Weg met die overmatige Stinkblubber..weg met die monocultuur van maïs maïs maïs maïs. Mensen hebben er genoeg van. Zo ook van het ontwrichten van de maatschappij door die loslopende idioot vd Oever. Volksopruiers. Wie zich achter hem schaart is rijp voor opname. Achter zo’n domme vlag aanhollen…
  Nogmaals: boer zijn is geen recht.
  Leer dat eerst maar eens. Tot de volgende rechtzaak.

  1. beste sjaak kuypers, de bevolking meent,( het recht heeft ) door alles vol te bouwen ( dus niet vergroenen ) en ook nog meer wegen aan te leggen, om daarvoor nog meer grond van de boeren af te moeten nemen. ( die grond is gewoon betaald, en het is een “grondrecht” van de boeren). inderdaad zo kan dat zeker niet door gaan( nog meer beton en asfalt) ,waardoor er meer landbouwgrond onttrokken word. als u wil, dat er geen mais meer verbouwd word, koop je toch alle landbouwgrond op. als de boeren gewoon voor hun rechten opkomen, zijn dat geen volksopruiers. in de laatste 40 jaar hebben we( de nederlanders) ,alleen maar uitgebreid met huizen, wat weer veel stikstof en co2 uitstoot heeft gegeven en nog gaat plaats vinden. het blijft maar door gaan.

  2. Sjaakie er is totaal geen overproductie er gaan elke dag mensen dood van de honger!
   Als jij echt Nederland wilt veranderen moet je zelf met jou linkse vriendjes gaan veranderen, trek een berenvel aan en ga net als voeger van de natuur leven dan pas heb je het goed voor met de natuur. Auto weg , vlieg vakantie weg, huis weg. Dan pas verziek je niet meer het milieu!!

  3. Kuypers. Je hebt gelijk boeren hebben geen recht op boer zijn, maar ze hebben wel recht op eigendom van hun land dat reeds meerdere generaties familie bezit is. In Nederland mag je doen met je eigendom wat je denkt dat goed is en dat betekent dat er niet zonder enige maatschappelijke noodzaak Onteigend kan worden. Het verjagen van de boeren geeft geen garantie op een betere natuur of meer biodiversiteit. Er is helaas nog geen fatsoenlijk rapport gepubliceerd, dat aangeeft hoeveel alle moeite en kosten van Natuurorganisaties hebben opgeleverd aan natuurwaarden. Conclusie moet zijn, deze waaren zijn niet te meten of er is geen verbetering anders dan in de deatten met Geldgevers. Ik weet wel dat er dit jaar in grote delen van de wereld een explosieve prijsstijging van voeding zal ontstaan, met alle gevolgen van dien voor de armsten. Verbieden we boeren om te produceren dan zal dit een algemeen beeld worden voor d elange trmijn of elders wordt de productie opgevoerd, wat de mondiale natuur niet ten goede zal komen. Ik stel dan ook voor dat we in Europa van ons elitaire wensdenken af zien en ons daadwereklijk om de armen op deze aarde gaan bekommeren.

 8. Hoe Nederland het beste af is, laat ik in het midden. Nederland is zeker neit het beste af met een Milieu Dictatuur die zich totaal niet druk maakt over het verwoesten van sociale en culturele structuren in zowel het buitengebied als in de grote steden. De huidige dictators in ons land bepalen hoe milieu, klimaat wat dit ook mag zijn er uit moet zien en daarnaast wensen ze iedere vluchteling die zijn land verlaat om zijn voedselzekerheid veilig te stellen en zijn cultuur niet wenst op te geven een goed verblijf in het overvolle Nederland. Als ze maar niet in de woonsteden van deze elite worden gehuisvest. Het arme kwetsbare en “zwaar vervuilde” platteland is hun opvang plek.

 9. De mob wil dmv hun geloofsovertuiging hun wil opleggen aan de rest van de bevolking via hun geloofsgenoten de rechterlijke macht. Ik noem dat communisme 2.0. In hun web zit de politiek gevangen. Dit laten we dus niet gebeuren.

 10. Nederland is beter af met minder extremistische milieu clubs, het durf schijnbaar niemand in Nederland zeggen over deze zo genaamde goede doelen clubs ,
  Maar het is wel zo.
  Nederland heeft een verkeerd beeld van dit soort clubs, die meningen verkondigen sls fijten!

Beheer
WP Admin