Partner
De myKWS app is een digitale adviseur die je 24/7 kunt raadplegen en je ondersteunt in werkzaamheden op het veld en in de stal. - Foto: KWS RundveePartner

Met myKWS je eigen digitale adviseur bij de hand

Veel telers maken al jaren dankbaar gebruik van de adviezen geleverd door KWS, op het vlak van de teelt en het gebruik van suikerbieten, maïs, Snelle Lente Rogge en Feedbeet.

Om onze adviezen aan jou nu verder te optimaliseren, introduceert KWS Benelux nu de myKWS app, een digitale adviseur die je 24/7 kunt raadplegen en je ondersteunt in werkzaamheden op het veld en in de stal. Op deze manier is het mogelijk om het genetisch potentieel van onze KWS-rassen optimaal te benutten.

myKWS is als app-versie gratis te downloaden op uw smartphone en Ipad, waardoor het niet noodzakelijk is om in je kantoor te zijn. Mocht je wel in kantoor zijn, dan zul je vaststellen dat aanpassingen of notities die je in het veld gemaakt heeft, automatisch gesynchroniseerd worden met myKWS op je computer. Ook als je eigen KWS-adviseur niet ter plaatse kan zijn, begeleidt myKWS je in het seizoen met deskundige informatie en aanbevelingen.

Tekst gaat door onder de video

Desgewenst kun je het volledige scala aan functies direct op je smartphone gebruiken. Alle centrale diensten zoals de informatie van onze adviseurs en uw percelen, bijvoorbeeld de gratis vitaliteitskaarten, staan te allen tijde voor je klaar en zijn volledig operationeel. Dit betekent dat alle digitale voordelen beschikbaar zijn en je deze altijd bij de hand hebt wanneer je KWS-zaden heeft gekocht.

In de app vind je ook een overzicht van de KWS-adviseurs, ook de persoon die actief is in jouw regio. Je KWS-adviseur ondersteunt je met gerichte informatie, ook als hij of zij niet direct ter plaatse is. Ook kun je de belangrijkste informatie als push-notificatie ontvangen.

Maak gebruik van de beste tools

De gratis digitale tool KWS-Maïszaadservice is beschikbaar in de myKWS app en kan aan het begin van het seizoen worden geactiveerd. Door je maïspercelen te registeren wordt, na geconstateerde schade in wat voor vorm dan ook, 50% van de maïszaadkosten vergoed.

Tekst gaat door onder de video

Actuele weersituatie en voorspellingen

Met behulp van de Weertool op de app ben je altijd op de hoogte van de actuele weersituatie in de omgeving en de voorspelling voor de langere termijn.

Met de Weertool bent je altijd op de hoogte van de actuele weersituatie in de omgeving en de voorspelling voor de langere termijn. - Foto: KWS
Met de Weertool bent je altijd op de hoogte van de actuele weersituatie in de omgeving en de voorspelling voor de langere termijn. – Foto: KWS

In de tool Vitaliteitscontrole maïspercelen in de app zie je de percelen die je al heeft aangemaakt en kun je ook nieuwe percelen toevoegen. Schakel met één klik over naar andere weergaven zoals bijvoorbeeld de vitaliteitskaarten.

Schade aan deelgebieden, planning van bodemmonsters of bijzondere kenmerken van bodembewerking? Met de nieuwe tool Veldverkenner kun je precies de relevante locaties markeren en notities toevoegen voor later. Hierbij kun je ook de KWS-adviseur betrekken. Veldverkenner biedt de mogelijkheid om belangrijke vragen en opmerkingen rechtstreeks naar je KWS-adviseur te sturen.

Door maïspercelen te registeren wordt, na geconstateerde schade in wat voor vorm dan ook, 50% van de maïszaadkosten vergoed. - Afbeelding: KWS
Door maïspercelen te registeren wordt, na geconstateerde schade in wat voor vorm dan ook, 50% van de maïszaadkosten vergoed. – Afbeelding: KWS

Droogkostencalculator en Zaaidichtheid

In de computerversie van myKWS vind je tevens de tools Droogkostencalculator voor maïs en Zaaidichtheid en zaaizaadhoeveelheid. Met behulp van Droogkostencalculator voor maïs kun je heel eenvoudig onder andere de kosten voor droging van korrelmaïs berekenen. De tool Zaaidichtheid en zaaizaadhoeveelheid helpt om de benodigde hoeveelheid aan zaaizaad en de zaaidichtheid te berekenen.

Beheer
WP Admin