De MLT 850-145-verreiker van Manitou is het vierde en krachtigste model in de verreikerserie NewAg XL die de fabrikant speciaal voor landbouwdoeleinden heeft gebouwd. MechanisatieNieuws

Manitou breidt verreikerserie NewAg XL uit

Machinefabrikant Manitou introduceert een nieuw model verreiker op vakbeurs Eurotier in Hannover (D.). Het is de MLT 850-145-verreiker met een maximaal laadvermogen van 5 ton.

Dit is het vierde en krachtigste model in de verreikerserie NewAg XL. Deze serie heeft Manitou speciaal voor landbouwdoeleinden gebouwd. De MLT 850-verreiker beschikt over een maximale laadcapaciteit van 5 ton en heeft een maximale hefhoogte van 7.60 meter. Het motorvermogen bedraagt 141 pk en voldoet hiermee aan de stage V-emissienorm.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

Gepatenteerd stuursysteem

De verreiker is uitgerust met een gepatenteerd stuursysteem. De chauffeur kan de machine via een mini-joystick bedienen. De nieuwe joystick in combinatie met het stuurwiel werkt prettig volgens de fabrikant en voorkomt vermoeidheid bij de chauffeur.

Om te zorgen voor beter zicht rondom de verreiker is de cabine – in vergelijking met de kleinere NewAg-XL-modellen – verhoogd.

Stop&Start-functie

Manitou heeft de verreiker MLT 850 uitgerust met een Stop&Start-functieknop. Dat vermindert het brandstofverbruik volgens de fabrikant. De motor gaat standaard uit wanneer deze stilstaat. De automatische herstart volgt wanneer de chauffeur verder gaat met zijn werk. Dat gaat simpel via een druk op de knop.

Manitou levert het nieuwe model verreiker MLT 850-145 het tweede kwartaal van 2023 uit.

Lees ook: Boerderij-test: nieuwe knikladers van Manitou

Reacties

Beheer
WP Admin