Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland.- Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenNieuws

LTO: stikstof is zwaard van Damocles

De plannen om de stikstofuitstoot naar beneden te brengen hangt menig ondernemer als een zwaard van Damocles boven het hoofd, zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland.

De troonrede en de miljoenennota missen urgentie en bieden onvoldoende perspectief, vindt Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland.

De belangenbehartigingsorganisatie wijst in een reactie op de begroting en de troonrede op de eigen plannen om uit de stikstofimpasse te komen. LTO Nederland presenteerde samen met Natuurmonumenten, Natuur&Milieu, VNO-NCW, MKB-Nederland en Bouwend Nederland eerder dit jaar een plan om met een overheidsinvestering van € 1,7 miljard per jaar in tien jaar tijd het stikstofprobleem op te lossen. Het plan levert een extra vermindering van de stikstofuitstoot van 40% in 2030. Sjaak van der Tak schrijft in een brief aan Eerste- en Tweede Kamerleden dat zij oog moeten hebben voor de prestaties van de Nederlandse boer en tuinders: ‘De opgaven waar onze samenleving voor staat zien we vaak terug op het boerenerf’.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Beheer
WP Admin