Premium
“Slechts een klein deel van consumptieaardappelen voor de verwerkende industrie wordt voor 1 oktober gerooid”, aldus Vavi. “Aardappelen hebben de groei in september en oktober nodig. De industrie heeft ook niet de capaciteit om alles voor 1 oktober te verwerken.” - Foto: Mark Pasveer AkkerbouwAchtergrond

Lijst winterteelten niet praktisch en effectief

Reacties

  1. Vooropgesteld: kalenderlandbouw is niet de wenselijke weg; doelen bereiken is de weg en de boer moet de vakman zijn die dat doel op zijn manier op zijn plek bereikt. Los daarvan: iedereen kan toch nog gewoon rooien wanneer hij wil? Is het een drama wanneer je de eerste helft van oktober oogst en je krijgt een korting van 5kg? De N-efficiëntie van akkerbouw is gemiddeld 55%, dus er is ook nog wel ruimte voor optimalisatie waardoor die 5 of 10 of 20 kg niet nodig is.

  2. Als de geruchten kloppen, dan is de lijst door Wageningen op verzoek gecorrigeerd en door Den Haag daarna vervangen door hun eigen “politieke” lijst. M.a.w. het doel is niet een beter klimaat of betere bodem maar vermoedelijk een armer platteland om zo de wens van de oude communisten als nog te implementeren met alle gevolgen van dien. Er zijn enkel partijen in Dn Haag en Brussel die zich niet communistisch noemen maar er wel naar acteren.

  3. iedereen zijn eigen rooi of oogst moment bepalen zoals eerder, en volgend jaar geen gecombineerde opgave meer invullen etc. De tijd van overleggen is allang voorbij.

    Het begint onderhand op moderne slavernij te lijken,

Beheer
WP Admin