Lely Welger RP 160 V, Xtra. MechanisatieNieuws

Lely’s variabele rondebalenpers

Lely vernieuwde zijn Welger-rondebalenpersen. De RP 160 V volgt de 415 en 445 op en is te zien op de Agribex, vanaf 8 december in Brussel. Er zijn twee uitvoeringen en diverse keuzemogelijkheden qua techniek.

Het Lely Welger RP 160 V-programma heeft twee basismodellen met diverse pick-ups, snij-inrichtingen en twee bedieningssystemen om aan de vraag van boer en loonwerker te voldoen. De eenvoudig uitgevoerde Classic is heel geschikt voor drogere gewassen. De Xtra (zie foto) kreeg de robuuste PowerSplit-aandrijving voor de zwaarste omstandigheden, en kan worden uitgerust met de XtraCut snij-inrichtingen.

De vijfrijige hoge capaciteits-pick-up zonder curvebaan komt in drie werkbreedtes (2 m/2,25 m/2,40 m). Daarnaast zijn vier snij-inrichtingen beschikbaar. De XtraCut-uitvoeringen hebben groepenschakeling voor de messen, die de gebruiker vanuit de trekkercabine kan inschakelen.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

De Welger RP 160 V heeft het Eenvoudig net Laad Systeem (ELS). Netrollen kun je vanaf de grond plaatsen, wat tijd en inspanning bespaart. Centrale smeerpunten bieden onderhoudscomfort en automatische kettingsmering is standaard. Lely’s nieuw ontworpen dissel pas je eenvoudig aan aan de trekhaak. Ook nieuw is de Lely E-Link Control-bediening met kleurenscherm. Duidelijke toetsen geven direct toegang tot belangrijke functies. Alle aanpassingen en instellingen kun je vanuit de cabine doen. De E-Link Pro-terminal is standaard op de Xtra. Beide zijn Isobus-systemen (met de mogelijkheid het eigen bedieningsscherm van de trekker te gebruiken).

De Welger RP 160 V Classic kost €36.000 exclusief btw. De Xtra kent een vanafprijs van €43.950.

Beheer
WP Admin