Wojciechowski denkt niet aan aftreden. Volgens hem hebben sommige Poolse politici te weinig kennis over wat hij doet. - Foto: EPA AlgemeenNieuws

Landbouwcommissaris Wojciechowski opgeroepen om af te treden

Europees landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski is door de leider van de Poolse sociaal-conservatieve partij PIS opgeroepen af te treden. Wojciechowski heeft zes jaar namens PIS in het Europees Parlement gezeten. Hij is in 2019 met steun de partij voorgedragen als Europees commissaris.

Jarosław Kaczyńsk, leider van PIS, vindt dat Wojciechowski moet opstappen omdat de Europees Commissaris medeverantwoordelijk is voor het beleid waartegen Europese boeren protesteren. Wojciechowski denkt niet aan aftreden. Volgens hem hebben sommige Poolse politici te weinig kennis over wat hij doet.

Wojciechowski legt ook de kritiek van de Poolse vicepremier Władysław Kosiniak-Kamysz naast zich neer. De vicepremier en minister van defensie heeft er ook bij Wojciechowski op aangedrongen om af te treden. Wojciechowski zegt dat hij geen opdrachten accepteert van de vicepremier, die lid is van de Poolse volkspartij PSL.

Lees ook: Wojciechowski wil landbouwprijzen nauwgezet volgen

Reacties

  1. Wat zou het makkelijk zijn om er één weg te sturen en daarmee schone handen te krijgen. Die pool hoeft niet weg maar het beleid moet anders.

Beheer
WP Admin