Kuhn stapt in het mechanisch bestrijden van onkruid en brengt in 2024 de Rowliner-schoffelmachine en Tineliner-wiedeg op de markt. Het is nog niet bekend of de fabrikant deze machines zelf bouwt of laat bouwen. - Foto: Farm Connection MechanisatieNieuws

Kuhn stapt in mechanische onkruidbestrijding

De Franse machinefabrikant Kuhn zal op vakbeurs Agritechnica zijn eerste machines voor mechanische onkruidbestrijding tonen. In eerste instantie zijn dit de Rowliner-schoffelmachine en Tineliner-wiedeg. In 2025 wordt een derde serie verwacht.

Kuhn stapt in de mechanische onkruidbestrijding. Speciaal voor boeren die minder bestrijdingsmiddelen willen gebruiken, gaat de fabrikant schoffelmachines en wiedeggen produceren.

In eerste instantie gaat het om de Kuhn Rowliner 6- tot 12-rijige schoffelmachine met camerabesturing. Daarnaast zal de fabrikant de Tineliner-wiedeg leveren in werkbreedtes van 6 tot 12 meter. Naar verwachting komt de Kuhn Starliner roterende schoffelmachine in 2025 op de markt.

Fabricage in eigen beheer of uitbesteden?

Waarschijnlijk heeft Kuhn de schoffels en wiedeggen in het geheim al getest. De fabrikant kon natuurlijk niet achterblijven nu fabrikanten Amazone, Pöttinger, Vӓderstad, Lemken en Fliegl ook schoffelmachines en wiedeggen aanbieden.

Het is nog niet duidelijk of de Rowliner en Tineliner in eigen beheer wordt ontwikkeld of dat de fabricage wordt uitbesteed. Op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.), komen we vast meer te weten.

Lees ook: Agritechnica: onzekerheid over beleid en economie zet de toon


Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin