De nieuwe Isobus-gebruikersinterface van Krone is dynamisch. Als je bijvoorbeeld een machine in- of uitklapt, verandert ook de computertekening in een in- of uitgeklapte machine. - Foto's: Krone MechanisatieNieuws

Krone komt met modernere weergave van Isobus-bediening

De Duitse machinefabrikant Krone introduceert een nieuwe, modernere weergave van Isobus-bediening. Deze werkt met animaties en 3D-graphics.

Krone biedt een modernere gebruikersinterface voor Isobus-bediening die dynamisch is en voorzien van animaties en 3D-graphics. Dat wil zeggen dat de computertekening van de machine, die in het midden van de gebruiker-interface is te zien, meebeweegt met de instellingen. Als voorbeeld: als je een machine in- of uitklapt, verandert ook de computertekening in een in- of uitgeklapte machine.

Lees verder onder de afbeelding

Dag- en nachtmodus

De nieuwe gebruikersinterface bestaat uit twaalf functietoetsen aan de rechterkant (bijvoorbeeld één harkelement heffen), vier tabbladen aan de bovenkant en een vrij configureerbare balk onderlangs. Centraal staat een computertekening van het werktuig. Nieuw is de betere dag- en nachtmodus.

Lees verder onder de afbeelding

De weergave is voorzien van een dag- en nachtmodus.
De weergave is voorzien van een dag- en nachtmodus.

Andere machines volgen

Krone introduceert de nieuwe Isobus-gebruikersinterface eerst op de Swadro TC2000-harken. Binnen twee jaar krijgen ook alle andere Isobus-machines deze update. Volgens de fabrikant worden hierbij uniforme symbolen gebruikt, zodat de bediening van verschillende machines overeenkomt.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina hier.
Beheer
WP Admin