AkkerbouwAchtergrond

Krokodillen op veebedrijf

Er zijn een paar soorten dieren niet welkom op een veebedrijf:: kangoeroes,vossen, dingo’s (wilde honden), wilde varkens, buffalo’s, krokodillen en natuurlijk vee van de buren.

Op ieder cathel station worden nogal wat manuren besteed om het eigen vee en het vee van de buurman terug te drijven. De honderden kilometers afrastering is erg preventief. Gelukkig hebben de boeren veel natuurlijke afscheiding, zoals rivieren of rotsformaties.

Een veel gebruikte methode om de populatie van onwelkome gasten te reduceren, is het afschieten vanuit een helikopter. De meeste dieren laat men dan liggen voor de roofvogels. De varkans en buffalo’s worden soms ter plekke van de betere stukken vlees ontdaan, die dan verkocht worden, als het de moeite waard is. Vossen en dingo’s worden dikwijls vergiftigd met 1080.

Krokodillen maken vooral het werk bij waterpoelen interessant. Meestal is dit werk waarbij een persoon met geweer in de aanslag oplet of er een uit het water springt. In het aangrenzende meer zwemmen er ongeveer 6.000 rond. Ook in de vijver bij de woningen waar het water voor de keuken en de tuin uitgepompt wordt, waren enkele croks.

Beheer
WP Admin