Premium
Weidegang geeft een hoge benutting van vers gras en leidt zo tot verlagen van de kosten. - Foto: Jan Willem van Vliet RundveeNieuws

Kosten belangrijke overweging voor weidegang

Reacties

  1. Zo lang ik leef lopen onze koeien al buiten vanaf het moment dat de grond draagkrachtig is tot dat ze het beginnen te vertrappen en dan voor een 21 uur per dag. Komen alleen binnen om te melken en krachtvoer op te halen en twee keer per dag een maaltje aardappelen. Melkt goed, gezondheid goed en als het heet is zijn ze binnen. Mooi onder een geïsoleerd dak. Ze mogen het zelf regelen.

  2. Gras is goed en goedkoop melken, maar of dat in de wei of stalvoeren is maakt niks uit. Afgelopen week vijf dagen gras op stal gevoerd vanwege nattigheid, gaat prima maar is wel een extra belasting.

  3. Als het een vrijwillige enquête was kun je niet spreken van ‘ de lezers’ of ‘ de boeren’. Dan kun je alleen iets zeggen over de antwoorden van diegene die meegedaan hebben en hopen dat het eerlijk is ingevuld. Als het goedkoop lijkt, hoeft het nog niet goedkoop te zijn. Als je een hoge benutting wilt is stal voeren gunstiger enz. Je vraagt om meningen, geen feiten.

Beheer
WP Admin