FrieslandCampina verwacht dalende referentieprijzen voor boerderijmelk in de komende maanden, na recente sterke dalingen in basiszuivelprijzen. - Foto: Ronald Hissink RundveeNieuws

Kleine verhoging melkprijs FrieslandCampina

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs melk met €0,25 naar €46,75, door correctie op te lage schatting referentiebedrijven.

FrieslandCampina heeft de garantieprijs van april met €0,25 verhoogd naar €46,75 per 100 kilo melk. Volgens het bedrijf is deze stijging volledig toe te schrijven aan een positieve correctie vanwege een te lage inschatting van de referentiebedrijven in de vorige periode. Zou die er niet zijn, dan was de garantieprijs maximaal op hetzelfde niveau gebleven als een maand eerder.

Voor de komende maanden lijkt FrieslandCampina uit te gaan van dalende referentieprijzen voor boerderijmelk. De basiszuivelprijzen lieten een sterke daling zien in de afgelopen weken. Over de eerste vier maanden komt de garantieprijs uit op €46,00 per 100 kilo melk. In januari startte deze op €45,75 en is dus in totaal €1,00 gestegen. In vergelijking met vorig jaar april is de melkprijs inmiddels €2,00 hoger, maar gemiddeld over de vier maanden blijft het ruim €6,00 achter. De door Boerderij berekende melkprijs komt uit op €45,91 per 100 kilo.

Lees verder onder de grafiek

Lagere prijs biologische melk

De melkprijs voor biologische melk daalt met €1,50 en komt uit op €56,50 per 100 kilo. FrieslandCampina verwacht dat de referentiebedrijven de melkprijs voor biologische melk verder verlagen. In januari bedroeg de garantieprijs nog €55,50 per 100 kilo melk en die steeg in maart nog. Nu volgt een forse daling. Gemiddeld bedraagt de garantieprijs €56,38 per 100 kilo melk. Het verschil met vorig jaar is bijna €7,00.

Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw en de bijdrage van €0,055 aan ZuivelNL is in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin