MechanisatieNieuws

John Deere lanceert kniktrekker met voorasvering

Mannheim – John Deere lanceert een nieuwe 9R serie kniktrekkers. Naast emissiearme motoren zijn een geveerde vooras en een rupsversie opvallende vernieuwingen.

Onder de naam ‘HydraCushionSuspension’ brengt John Deere de speciaal voor zijn 9R-serie kniktrekkers ontwikkelde voorasvering op de markt. De combinatie van voorasvering met een kniktrekker levert geen enkel ander merk, volgens de fabrikant. De vering is niet alleen ontwikkeld voor een beter rijcomfort. Het hydraulisch veersysteem moet ook het zogenoemde springen of hobbelen in het veld voorkomen, wanneer onder bepaalde omstandigheden het maximale trekvermogen wordt gevraagd. Tevens kunnen de kniktrekkers op wens worden uitgevoerd met door John Deere nieuw ontworpen rupsonderstellen, die rechtstreeks aan de assen worden gemonteerd.

De kniktrekkers krijgen de nieuwste John Deere motoren met 13,5 liter inhoud voorzien van onder andere AbBlue-injectie om te voldoen aan de strenge Stage IV-emissienormen. Het topmodel echter heeft een Cummins-dieselmotor met 15 liter inhoud, goed voor een maximaal vermogen van 617 pk. Alle knikkers krijgen de verbeterde E18 PowerShift transmissie en is van het hydrauliek de opbrengst verhoogd tot 435 l/min.

Beheer
WP Admin